Sorrentói-félsziget – Nápoly – Vezúv – Capri – Amalfi part – Assisi

169 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. május 12-18(betelt), június 9-15 (betelt) , augusztus 31-szeptember 6(betelt), szeptember 29-október 5(betelt), október 13-19(betelt).

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban)

SKU: 103/2024
Törlés

Leírás

A Sorrentói-félsziget az egyik leglátogatottabb turistacélpont Olaszországban, úgy természeti szépségei, mint gazdag történelmi-kulturális öröksége miatt. Az Amalfi-part, Pompei és Nápoly történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi. Az utazás során felkeressük Assisi-t is, Szent Ferenc és Szent Klára városát.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba. A szállás elfoglalása az esti órákban Chianciano Termeben.

2. nap

Reggeli után utazás tovább Campaniába. A délutánt az elfeledett városban, Pompeiben töltjük, mely egykor a Római Birodalom leggazdagabb városai közé tartozott. A Vezúv 79-es kitörése idején elpusztult város romjai ma a Világörökség részét képezik. A látogatás során helyi vezetés mellett ismerjük meg ennek a különleges romvárosnak a történetét és érdekességeit. Este a szállások elfoglalása Piano di Sorrentoban.

Belépő Pompeibe: 35 €/fő

3. nap

Délelőtt kirándulás az 1281 méter magas Vezúv csúcsára. A vulkántúrát egy 900 méter hosszú emelkedővel kezdjük, mely során feljutunk az európai kontinens egyetlen működő vulkánjának kráteréhez. A kürtő peremén sétálgatva belenézhetünk az alvó vulkán beomlott kráterébe, mely még így is több, mint 200 méter mély; a tenger felé fordulva pedig nem mindennapi látványban lesz részünk: a teljes Nápolyi-öböl panorámája a Sorrentói-félszigettel, az északi vulkáni szigetekkel és Capri szigetével, 1000 méteres magasságból.

Belépő: 25 €/fő

Délután városnézés Nápolyban. Nápoly a legtöbb olasz várossal ellentétben évszázadokon keresztül királyi főváros volt. Építészetére, fejlődésére, kultúrájára nagy hatással voltak a híres európai dinasztiák, az Anjouktól az Aragóniaiakon és Habsburgokon át a Bourbonokig. A spanyol „örökség” még ma is érződik, híres-hírhedt városrésze a Spanyol negyed, ahol még nappal is csak óvatos sétákat érdemes tenni. A városnézés során felfedezzük Nápoly történelmi belvárosát (Duomo, San Lorenzo Maggiore templom, Spaccanapoli, Piazza del Gesu Nuovo, Santa Chiara templom és kolostor), a sétát a királyi Nápolyban zárjuk (Piazza Plebiscito, Királyi palota, Galleria Umberto, San Carlo színház, Castel Nuovo), a szabadprogram idején pedig lehetőségünk lesz belekóstolni az igazi nápolyi életbe és megkóstolni a legendás nápolyi pizzát. Este a szállások elfoglalása Piano di Sorrentoban.

4. nap

Egész napos autóbuszos kirándulás az Amalfi parton. Az út során a meredek partról rálátni a tengerre, a háttérben pedig 1000-1400 m magas hegyek látványa bűvölik el a látogatót. A táj kivételes szépsége már az ókorban is vonzerőt jelentett, bár évszázadokon keresztül csak a tengerről vagy gyalog lehetett megközelíteni. A szerpentinekkel tűzdelt utakon először Positano kilátójánál állunk meg, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra. Ezt követően folytatjuk utunkat a lélegzetelállító hegyi utakon, közben kisebb-nagyobb települések, a hegyek és a tenger látványában gyönyörködve. Amalfiba érve az egykori hajós köztársaság központjában teszünk egy sétát. A város legimpozánsabb épülete a Szent András Dóm, mely egy ma már több, mint ezer éves épületegyüttes kriptával, monumentális lépcsővel, előcsarnokkal, harangtoronnyal, és kolostorral.
Délután hajóval utazunk Vietri sul Mare-ba, mely a színes és gyönyörű kerámiájáról híres. A középkorban itt állítottak elő a közismert vietri csempét, vázákat, tányérokat és más kerámiatárgyakat és ma is számos házat és templomot díszít vietri csempe. A látogatás után visszatérés a szállásra. Jó idő esetén délután fürdési lehetőség a szálloda alatti szabadstrandon.

A kirándulás ára: 80 €/fő

5. nap

Kirándulási lehetőség Capriba és Anacapriba. A Sorrentói-félszigetről hajózunk át Capri szigetére. Minibusszal Anacapriba kirándulunk, ahol kóstolót kapunk a környék jellegzetes citromlikőrjéből, a Limoncelloból. A város hangulatos sétálóutcáján végighaladva egy fantasztikus kilátóhoz jutunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és a sziget túloldalán fekvő Caprira. Anacapriból libegővel lehet feljutni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solarora – a csúcsról egyedülálló kilátás nyílik a szigetre és a Nápolyi-öbölre.

Ezt követően Capri települését fedezzük fel, melyet a „Világ szalonjának” is neveznek. Kávézókkal, éttermekkel és előkelő szállodákkal szegélyezett hangulatos utcákon sétálgatunk, mediterrán növények illatárjában. Augustus kertjéből pedig megcsodálhatjuk a sziget jelképeit: a Faraglioni sziklákat. A kikötőbe visszatérve, jó idő esetén fürödni is lehet. Este visszahajózás a szállásra.

A kirándulás ára: 90 €/fő (az ár tartalmazza a komp jegyet, a kisbuszos utazást Capriból Anacapriba és vissza, Augustus kertjének belépőjét)

6. nap

Reggeli után indulás Assisibe, Szent Ferenc és Szent Klára városába. Az Umbriai város Itália egyik középkori gyöngyszeme. Az UNESCO világörökség részét képező Szent Ferenc-bazilika mellett a város hangulatos óvárosát és egyházi műemlékeit is megnézzük (Piazza del Comune, Santa Maria sopra Minerva templom, Chiesa Nuova, Szent Klára-bazilika). Este a szállások elfoglalása Perugiában.

7. nap

Reggeli után indulás Budapestre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A programok lebonyolításának sorrendjei a különböző időpontokban felcserélődhetnek.

 

Részvételi díj: 169.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 69.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 49.900 Ft/fő

Idegenforgalmi adó + városbelépési díj: 30 €/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M7-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 6 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat, belépőket, utasbiztosítást, idegenforgalmi adót, városbelépési díjakat.