Balti körút – Tallinn – Riga – Vilnius – repülővel

299 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. július 01-07.

Utazás: menetrend szerinti repülővel és légkondicionált, komfortos autóbusszal

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban)

SKU: 120/2024
Törlés

Leírás

7 napos kirándulásunk során az AirBaltic menetrend szerinti járatával közelítjük meg a Baltikumot, majd autóbusszal utazunk Litvánia, Lettország és Észtország történelmi nevezetességei között.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet 1 db nagy kézpoggyásszal (55 x 40 x 23 cm) és 1 db max. 23 kg-os feladott poggyásszal (100 x 50 x 80 cm).

1. nap

Indulás 14:25-kor a Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről, az AirBaltic menetrend szerinti járatával, majd egy rigai átszállást követően érkezés Vilniusba 20:55-kor. Érkezés után a szállás elfoglalása.

2. nap

Reggeli után városnézés Litvánia fővárosában. Megismerkedünk Vilnius óvárosával, mely Észak-Európa fennmaradt késő középkori és barokk városmagjai közül az egyik legnagyobb (3,6 km2). Városnézésünk során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: Hajnal-kapu, Királyi palota, Gediminas torony, Katedrális tér, Érseki székesegyház, Báthory István által alapított Vilnius Egyetem, Užupio művész negyed, Szentlélek Ortodox templom, Szent Anna templom, Szent Péter és Pál templom.

Délután szabadprogram Vilniusban vagy fakultatív kirándulás Trakai várához, mely Litvánia egyik legszebb turisztikai látványossága. A Galvė-tavon álló építmény a történelmi időkben a Litván Nagyfejedelemség központja, a fejedelmek rezidenciája volt. Az épületkomplexum ma a 82 km²-es Trakai Történelmi Nemzeti Park része, történelmi és építészeti műemlék, valamint múzeum, melyet a litvánok ősi államiságuk szimbólumaként tisztelnek.

Késődélután visszatérés a vilniusi szállásra.

A fakultatív program díja 10 € / fő.

3. nap

Reggeli után tovább utazunk Kaunasba. Litvánia második legnagyobb városában tartunk rövid pihenőt, amely az első Független Litván Köztársaság székhelye volt. A pihenő után továbbutazunk a Litván tengerpart felé.

Délután megérkezünk Klaipėda városába, mely Litvánia legnagyobb kikötője, a történelmi Memel-vidék központja, 1807-08-ban pedig még Poroszország fővárosa is volt. A kikötővárossal szemben helyezkedik el Kur-földnyelv északi csúcsa, mely a 100 km-re lévő orosz exklávéig – Kalinyingrádi terület – húzódik. Gyalogos városnézés során megismerkedünk Klaipéda nevezetességeivel, majd elfoglaljuk a szállást.

4. nap

Reggeli után utazás a Baltikum legnagyobb városába, Rigába. Érkezés után városnézés Rigában, amely 2014-ben Európa kulturális fővárosa volt. Sétánk során felkeressük az UNESCO Világörökség listájára felkerült Rigai óvárost, megnézzük a Feketefejűek házát, a Városháza épületét, a Szent Péter templomot, a Rigai Dómot, a Három Testvér HázátSzent Jakab templomot, a Saeima-t, a Lett Parlament épületét, a Svéd kaput, a Cicás házat, a Kis és Nagy Céh házat és a sétánkat Mildánál, a lett szabadságharc emlékművénél fejezzük be. A városnézést követően vásárlási lehetőség és szabadprogram, amely keretében érdemes felkeresni a Zeppelin hangárokból kialakított Központi Piacot is.

Városnézés után szabadprogram, majd a szállás elfoglalása az esti órákban.

5. nap

Délelőtt Sigulda-ba utazunk, a Gauja Nemzeti Park központjába. Sétát teszünk a Nemzeti Parkban, megtekintjük a Gutmanis barlangot, majd Turaida középkori kastélyát.

Délután meglátogatjuk Észtország egyik ékszerdobozát, a Kardtestvérek rendjének egykori székhelyét, az észt dalos fesztiválok egyik központját, Viljandi-t. Sétát teszünk a várdombon, ahol a várkastély romjaitól pazar kilátás nyílik a tóparton elterülő városra. Ezt követően megismerkedünk az óvárossal, ahol bepillantást kaphatunk egy hamisítatlan észt kisváros életébe.

Ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat Észtország második legnagyobb városában, Tartuban.

6. nap

Kirándulás Észtország fővárosába Tallinnba. A városnézésnézés során felkeressük a Castrum Danorum-ot, az egykori Várkastélyt, amely ma az Észt Parlament épülete, a Tallinni dómot, az Alekszandr Nyevszkij ortodox katedrálist, a Kiek in de Kök bástyát, a késő gótikus Városházát, a Raeapteek-et, a több mint 300 éven át magyar család által üzemeltetett városházi gyógyszertárat, a nőtlen kereskedők céhének székházát, a Feketefejűek házát és a Szent Olaf-templomot.

A városnézés után szabadprogram, amely során mindenki saját érdeklődése és tempója szerint fedezheti fel ennek a különleges városnak a számára legmegkapóbb részleteit. A szabadprogram után elfoglaljuk a szállásunkat Tallinnban az esti órákban.

7. nap

Hajnalban transzfer a repülőtérre. Indulás 5:35-kor, várható érkezés Budapestre 7:55-kor.

 

Részvételi díj: 299.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 69.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 49.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet oda-vissza, az autóbuszos utazást, 6 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást.