Garda-tó

109 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. május 17 – 20.(betelt), augusztus 18 – 21.(betelt)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban)

SKU: 115/2024
Törlés

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba. A szállás elfoglalása az késő-délutáni órákban a Garda tó szomszédságában.

 

2. nap

Reggeli után elutazunk Riva del Garda-ba, a tó északi részének mediterrán hangulatú kisvárosába. Elsőként a város mellett található Varone vízesést nézzük meg. A barlang különböző szintjeihez kényelmes, de lépcsős út vezet gyönyörű virágok között Az Alsó-barlangban egy igen keskeny sziklakürtőben zúdul a mélybe, közel 100 méter magasból a víztömeg. A Felső-barlangig 115 lépcsőfokon keresztül jutunk fel, miközben csodálhatjuk az egyedülálló mikroklímának köszönhető botanikus kertet. A barangban lezúduló viztömeg a barlang bizonyos részein esőszerű vízpárával jár, ezért erre az időtartamra vékony esőköppeny javasolt, de a helyszínen is vásárolható 2,50 €-ért.

A barlang meglátogatása után Riva del Garda-t fedezzük fel. A város tó felé nyitott főtere egészen egyedülálló látványt nyújt: színes házak, magas sziklafalak, mediterrán hangulatú tópart, mindez varázslatos díszletet kölcsönöz a városnak. A sok szép épület közül a legrégebbek a 12. századi Rocca di Riva és a 13. században épült 34 méter magas óratorony, a Torre Apponale. A városnézés után szabadidő, ebédszünet.

Délután a tavat körülölelő úgynevezett „Gardesana” úton Malcesinébe utazunk. A tóparti város középkori óvárosa sok szép sikátoros utcát rejt. A tökéletesen helyreállított Scaligeri várban különböző kiállításokat láthatunk, a vár tornyából pedig teljes körpanorámában gyönyörködhetünk. Aki szeretne, egy felvonóval feljuthat az 1700 m magas Monte Baldo hegyre is, ahol kellemes sétát tehetünk és fantasztikus fotókat készíthetünk a Garda tóról (fontos: a felvonóval való feljutás lehetősége a helyszínen derül ki, a felvonó szabad kapacitásának illetve az időjárás függvényében). Késő délután visszatérés a szállásra.

A Varone vízesés belépődíja 5 € / fő
A Monte Baldo felvonó díja 25 € / fő (oda-vissza)

 

3. nap

Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Veronába és Sirmione-ba. Délelőtt a tóba hosszan benyúló földnyelven fekvő Sirmione városkába látogatunk. Az óvárosba vezető hídon átsétálva találjuk a mesebeli középkori Scaligero kastélyt. Színes óvárosa kávézókban és éttermekben gazdag. Sirmionéban található az antik világ egyik történelmi emléke, egy római kori villa, a Grotte di Catullo. A romok tövében, a tóban kénes hőforrások, azaz termálvíz bugyborékol fel, amit motorcsónakos / hajós kísérővel meg is tekinthetünk. Hajózás a Garda tavon kihagyhatatlan élmény, amely azonban csak megfelelő időjárás esetén kivitelezhető. Szabadidőben elmerülhetünk a kis utcák látványában, a parkok hűvösében, a tópartról nyíló panorámában, ebédelhetünk.

Délután továbbutazunk Veronába, a szerelmesek városába, melynek egésze az UNESCO kulturális világörökségének része. Köszönhető ez főként a híres ókori Arénájának. Megtekintjük kívülről az ókori világ leghíresebb amfiteátrumát, az Arena-t, majd séta a Piazza delle Erben, melyet csodás középkori tornyok és épületek vesznek körbe. A város könnyen felfedezhető gyalogosan, így a főbb nevezetességeket egy séta keretében meglátogatjuk. Felkeressük Júlia házát, a dómot, megtekintjük a fontosabb látnivalókat. Késő délután visszatérés a szállásra.

A fakultatív program ára 40 €, mely tartalmazza a Garda tavi motorcsónakozás díját

 

4. nap

Reggeli után indulás Budapestre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 109.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 44.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 24.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M7-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 3 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programot, belépőket, utasbiztosítást