Balti körút – Tallinn – Riga – Vilnius

Balti körút – Tallinn – Riga – Vilnius

Időpontok: a 2021-es időpontok előkészületben

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:  3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

Cikkszám: 104/2021 Kategória:

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

Látogassa meg velünk a Balti országokat és azok fővárosait. 8 napos autóbuszos kirándulásunkon megismerkedhet Litvániával, Lettországgal, Észtországgal.

1. nap – szombat – Budapest – Krakkó – Varsó (700 km)

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián át  Lengyelországba. Utazás közben rövid sétát teszünk Krakkóban, ahol megnézzük az Óváros főbb nevezetességeit (Posztócsarnokot, Városháza tornyát, a Mária-templomot). A városnézés után továbbutazunk Lengyelország fővárosába Varsóba. A szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap – vasárnap – VarsóKaunas – Riga (650 km)

Reggeli után tovább utazunk Litvánián keresztül Lettország fővárosába Rigába. Délután Kaunas-ban, Litvánia második legnagyobb városában tartunk rövid pihenőt, amely az első Független Litván Köztársaság székhelye volt. A pihenő után továbbutazunk Rigába, Lettország fővárosába, érkezés az esti órákban.

3. nap – hétfő – Riga

Délelőtt városnézés Rigában, a Baltikum legnagyobb városában, amely 2014-ben Európa kulturális fővárosa. Sétánk során felkeressük az UNESCO Világörökség listájára felkerült Rigai óvárost, megnézzük a Szent Péter templomot, a Városháza épületét, a Feketefejűek házát és a Rigai Dómot, majd vásárlási lehetőség és szabadprogram.

4. nap – kedd – RigaTallinn (300 km)

Kirándulás Észtország fővárosába Tallinnba. A városnézésnézés során felkeressük a Castrum Danorum-ot, a Várkastélyt, a Tallinni dómot, az Alekszandr Nyevszkij ortodox katedrálist, a késő gótikus Városházát, a nőtlen kereskedők céhének székházát, a Feketefejűek házát és a Szent Olaf-templomot. A városnézés után szabadprogram, amely során mindenki saját érdeklődése és tempója szerint fedezheti fel ennek a különleges városnak a számára legmegkapóbb részleteit.

5. nap – szerda – Tallinn – Viljandi – Sigulda – Riga (370 km)

Délelőtt meglátogatjuk Dél-Észtország egyik ékszerdobozát, a Kardtestvérek rendjének egykori székhelyét Viljandi-t. Délután Sigulda-ba utazunk, a Gauja Nemzeti Park központjába. Sétát teszünk a Nemzeti Parkban, megtekintjük a Gutmanis barlangot, majd Turaida középkori kastélyát. Ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat Rigában.

6. nap – csütörtök – Riga – Vilnius (300 km)

Reggeli után utazás Vilniusba, Litvánia fővárosába, érkezés a kora délutáni órákban. Megismerkedünk Vilnius óvárosával, mely Észak-Európa fennmaradt középkori városmagjai közül az egyik legnagyobb (3,6 km2). Városnézésünk során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: Hajnal-kapu, Királyi palota, Gediminas torony, Katedrális tér, Érseki székesegyház, Báthory István által alapított Vilnius Egyetem, Užupio művész negyed, Szentlélek Ortodox templom, Szt. Péter és Pál templom.

7. nap – Péntek – Vilnius – Lublin (550 km)

Reggel elhagyjuk a Litván fővárost és tovább utazunk a kelet-lengyelországi Lublin városába. Érkezés után városnézés (Krakkói kapu, Vár, Óvárosi főtér, Katedrális), majd elfoglaljuk a szállást.

 

8. nap – szombat – LublinBudapest (600 km)
Reggeli után indulás Budapestre, érkezés az esti órákban.

Az idegenvezetések alatt nem látogatunk meg olyan helyeket ahol kötelezően belépődíjat kellene fizetni. A szabadprogramok alatt lesz lehetőség az esetleges fizetős látnivalók megtekintésére, ezekről az idegenvezető nyújt információt a helyszínen.

 

Részvételi díj: 139.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 34.900 Ft/fő

 

First Minute Akció: A részvételi díj 139.900 Ft helyett csak 119.900 Ft/fő !

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 7 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást.