Balti körút – Tallinn – Riga – Vilnius

179 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. április 27 – május 04(betelt), augusztus 17 – 24.(betelt)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:  3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 104/2024
Törlés

Leírás

A repülős Balti kirándulásunkra még vannak szabad helyeink, foglalni itt tud.

 

Látogassa meg velünk a Balti országokat és azok fővárosait. 8 napos autóbuszos kirándulásunkon megismerkedhet Litvániával, Lettországgal, Észtországgal.

1. nap – szombat – Budapest – Krakkó – Varsó (700 km)

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián át  Lengyelország fővárosába Varsóba. Utazás közben rövid sétát teszünk Krakkóban, ahol megnézzük az Óváros főbb nevezetességeit (Posztócsarnokot, Városháza tornyát, a Mária-templomot). A városnézés után továbbutazunk Varsóba. A szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap – vasárnap – VarsóKaunas – Riga (650 km)

Reggeli után tovább utazunk Litvánián keresztül Lettország fővárosába Rigába. Délután Kaunas-ban, Litvánia második legnagyobb városában tartunk rövid pihenőt, amely az első Független Litván Köztársaság székhelye volt. A pihenő után továbbutazunk Rigába, Lettország fővárosába, érkezés az esti órákban.

3. nap – hétfő – Riga

Délelőtt városnézés Rigában, a Baltikum legnagyobb városában, amely 2014-ben Európa kulturális fővárosa volt. Sétánk során felkeressük az UNESCO Világörökség listájára felkerült Rigai óvárost, megnézzük a Feketefejűek házát, a Városháza épületét, a Szent Péter templomot, a Rigai Dómot, a Három Testvér Házát, Szent Jakab templomot, a Saeima-t, a Lett Parlament épületét, a Svéd kaput, a Cicás házat, a Kis és Nagy Céh házat és a sétánkat Mildánál, a lett szabadságharc emlékművénél fejezzük be. A városnézést követően vásárlási lehetőség és szabadprogram, amely keretében érdemes felkeresni a Zeppelin hangárokból kialakított Központi Piacot is.

4. nap – kedd – RigaTallinn (300 km)

Kirándulás Észtország fővárosába Tallinnba. A városnézésnézés során felkeressük a Castrum Danorum-ot, az egykori Várkastélyt, amely ma az Észt Parlament épülete, a Tallinni dómot, az Alekszandr Nyevszkij ortodox katedrálist, a Kiek in de Kök bástyát, a késő gótikus Városházát, a Raeapteek-et, a több mint 300 éven át magyar család által üzemeltetett városházi gyógyszertárat, a nőtlen kereskedők céhének székházát, a Feketefejűek házát és a Szent Olaf-templomot. A városnézés után szabadprogram, amely során mindenki saját érdeklődése és tempója szerint fedezheti fel ennek a különleges városnak a számára legmegkapóbb részleteit.

5. nap – szerda – Tallinn – Viljandi – Sigulda – Riga (370 km)

Délelőtt meglátogatjuk Dél-Észtország egyik ékszerdobozát, a Kardtestvérek rendjének egykori székhelyét, az észt dalos fesztiválok egyik központját, Viljandi-t. Sétát teszünk a várdombon, ahol a várkastély romjaitól pazar kilátás nyílik a tóparton elterülő városra. Ezt követően megismerkedünk az óvárossal, ahol bepillantást kaphatunk egy hamisítatlan észt kisváros életébe. Délután Sigulda-ba utazunk, a Gauja Nemzeti Park központjába. Sétát teszünk a Nemzeti Parkban, megtekintjük a Gutmanis barlangot, majd Turaida középkori kastélyát. Ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat Rigában.

6. nap – csütörtök – Riga – Vilnius (300 km)

Reggeli után utazás Vilniusba, Litvánia fővárosába, érkezés a kora délutáni órákban. Megismerkedünk Vilnius óvárosával, mely Észak-Európa fennmaradt középkori városmagjai közül az egyik legnagyobb (3,6 km2). Városnézésünk során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: Hajnal-kapu, Királyi palota, Gediminas torony, Katedrális tér, Érseki székesegyház, Báthory István által alapított Vilnius Egyetem, Užupio művész negyed, Szentlélek Ortodox templom, Szent Anna templom, Szent Péter és Pál templom.

7. nap – Péntek – Vilnius – Lublin (550 km)

Reggel elhagyjuk a Litván fővárost és egyben a Baltikumot is, tovább utazunk a kelet-lengyelországi Lublin városába. Érkezés után városnézés (Lublini Vár, az egykori Mihály Arkangyal Plébániatemplom maradványai, Óvárosi főtér, Krakkói kapu), majd elfoglaljuk a szállást.

8. nap – szombat – LublinBudapest (600 km)
Reggeli után indulás Budapestre, érkezés az esti órákban.

 

Az idegenvezetések alatt nem látogatunk meg olyan helyeket ahol kötelezően belépődíjat kellene fizetni. A szabadprogramok alatt lesz lehetőség az esetleges fizetős látnivalók megtekintésére, ezekről az idegenvezető nyújt információt a helyszínen.

 

Részvételi díj: 179.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 79.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 54.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 7 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást.