Balti körút – Tallinn – Riga – Vilnius

159 900 Ft144 900 Ft-tól

Időpontok: 2022. augusztus 20 – 27. betelt

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:  3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

Cikkszám: 104/2022
Törlés
Kosár

Leírás

Látogassa meg velünk a Balti országokat és azok fővárosait. 8 napos autóbuszos kirándulásunkon megismerkedhet Litvániával, Lettországgal, Észtországgal.

1. nap – szombat – Budapest – Krakkó – Varsó (700 km)

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián át  Lengyelország fővárosába Varsóba. Utazás közben rövid sétát teszünk Krakkóban, ahol megnézzük az Óváros főbb nevezetességeit (Posztócsarnokot, Városháza tornyát, a Mária-templomot). A városnézés után továbbutazunk Varsóba. A szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap – vasárnap – VarsóKaunas – Riga (650 km)

Reggeli után tovább utazunk Litvánián keresztül Lettország fővárosába Rigába. Délután Kaunas-ban, Litvánia második legnagyobb városában tartunk rövid pihenőt, amely az első Független Litván Köztársaság székhelye volt. A pihenő után továbbutazunk Rigába, Lettország fővárosába, érkezés az esti órákban.

3. nap – hétfő – Riga

Délelőtt városnézés Rigában, a Baltikum legnagyobb városában, amely 2014-ben Európa kulturális fővárosa volt. Sétánk során felkeressük az UNESCO Világörökség listájára felkerült Rigai óvárost, megnézzük a Feketefejűek házát, a Városháza épületét, a Szent Péter templomot, a Rigai Dómot, a Három Testvér Házát, Szent Jakab templomot, a Saeima-t, a Lett Parlament épületét, a Svéd kaput, a Cicás házat, a Kis és Nagy Céh házat és a sétánkat Mildánál, a lett szabadságharc emlékművénél fejezzük be. A városnézést követően vásárlási lehetőség és szabadprogram, amely keretében érdemes felkeresni a Zeppelin hangárokból kialakított Központi Piacot is.

4. nap – kedd – RigaTallinn (300 km)

Kirándulás Észtország fővárosába Tallinnba. A városnézésnézés során felkeressük a Castrum Danorum-ot, az egykori Várkastélyt, amely ma az Észt Parlament épülete, a Tallinni dómot, az Alekszandr Nyevszkij ortodox katedrálist, a Kiek in de Kök bástyát, a késő gótikus Városházát, a Raeapteek-et, a több mint 300 éven át magyar család által üzemeltetett városházi gyógyszertárat, a nőtlen kereskedők céhének székházát, a Feketefejűek házát és a Szent Olaf-templomot. A városnézés után szabadprogram, amely során mindenki saját érdeklődése és tempója szerint fedezheti fel ennek a különleges városnak a számára legmegkapóbb részleteit.

5. nap – szerda – Tallinn – Viljandi – Sigulda – Riga (370 km)

Délelőtt meglátogatjuk Dél-Észtország egyik ékszerdobozát, a Kardtestvérek rendjének egykori székhelyét, az észt dalos fesztiválok egyik központját, Viljandi-t. Sétát teszünk a várdombon, ahol a várkastély romjaitól pazar kilátás nyílik a tóparton elterülő városra. Ezt követően megismerkedünk az óvárossal, ahol bepillantást kaphatunk egy hamisítatlan észt kisváros életébe. Délután Sigulda-ba utazunk, a Gauja Nemzeti Park központjába. Sétát teszünk a Nemzeti Parkban, megtekintjük a Gutmanis barlangot, majd Turaida középkori kastélyát. Ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat Rigában.

6. nap – csütörtök – Riga – Vilnius (300 km)

Reggeli után utazás Vilniusba, Litvánia fővárosába, érkezés a kora délutáni órákban. Megismerkedünk Vilnius óvárosával, mely Észak-Európa fennmaradt középkori városmagjai közül az egyik legnagyobb (3,6 km2). Városnézésünk során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: Hajnal-kapu, Királyi palota, Gediminas torony, Katedrális tér, Érseki székesegyház, Báthory István által alapított Vilnius Egyetem, Užupio művész negyed, Szentlélek Ortodox templom, Szent Anna templom, Szent Péter és Pál templom.

7. nap – Péntek – Vilnius – Lublin (550 km)

Reggel elhagyjuk a Litván fővárost és egyben a Baltikumot is, tovább utazunk a kelet-lengyelországi Lublin városába. Érkezés után városnézés (Lublini Vár, az egykori Mihály Arkangyal Plébániatemplom maradványai, Óvárosi főtér, Krakkói kapu), majd elfoglaljuk a szállást.

8. nap – szombat – LublinBudapest (600 km)
Reggeli után indulás Budapestre, érkezés az esti órákban.

 

Az idegenvezetések alatt nem látogatunk meg olyan helyeket ahol kötelezően belépődíjat kellene fizetni. A szabadprogramok alatt lesz lehetőség az esetleges fizetős látnivalók megtekintésére, ezekről az idegenvezető nyújt információt a helyszínen.

 

Részvételi díj: 159.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 64.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 45.900 Ft/fő

 

Akció: A részvételi díj 159.900 Ft helyett csak 144.900 Ft/fő !

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 7 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek (2022. július)

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Lengyelország és a balti országok területére. Az országokba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.