Svéd körút

199 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. július 16-20.

Utazás: menetrend szerinti repülővel + helyi autóbusszal.

Szállás:  3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 114/2024
Törlés

Leírás

1. nap

Indulás 12:00-kor a Liszt Ferenc reptérről a Wizz Air menetrend szerinti járatával. Érkezés 14:25-kor a Stockholm Arlanda repülőtérre.

Érkezés után busszal transzfer Stockholmba. A svéd főváros nem ok nélkül kapta az „Észak Velencéje” kitüntető címet. Az 53 híd által összekötött, 14 szigetre épült székhely a Golf-áramlatnak köszönhetően kellemes klímájával, hangulatos óvárosával, építészetével, rengeteg parkjával, üldögélésre csábító kávézóival és izgalmas gasztronómiájával feltétlenül bakancslistán kell, hogy legyen. Lenyűgöző panorámáján kívül több UNESCO Világörökségi védelem alatt álló épülettel is büszkélkedik.

Stockholmot gyalog a legcélszerűbb bebarangolni, mivel méreteit tekintve emberléptékű, s a legfontosabb látnivalók viszonylag közel vannak egymáshoz. A városnézés során meglátogatjuk a Városházát, a Parlamentet, a Királyi Palotát, a Finn Templomot, a Nagy templomot, a Nobel múzeumot, a Német templomot, a legrövidebb utcát, és a Lovagok szigetét. A városnézés után elfoglaljuk a szállást Stockholm Solna városrészében.

2. nap

Reggeli után szabadprogram. Stockholm különleges földrajzi adottsága – a szigetvilágra épült város több mint 30 százalékát vízi utak teszik ki – valódi turistacsalogató jellegzetesség. A szabadprogram idején lehetősége lesz mindenkinek belekóstolni egy kicsit a város egyedi hangulatába.

Délután továbbutazunk a festői Mälaren-tóhoz, mely Svédország harmadik legnagyobb tava. Itt található Mariefred városa, a tó partján pedig egy kis szigeten az 1537-ben épített reneszánsz Gripsholm kastély, mely a mai napig megőrizte régi világának varázsát, itt található Svédország legnagyobb arcképcsarnoka.

Belépő a Gripsholm kastélyba: 7000 Ft/fő

A késő délutáni órákban érkezünk Svédország hatodik legnagyobb városa Örebroba. A Hjälmaren- tó közelében, a kis Svartån folyó partján épült 120 ezer lakosú város fontos műemléke a 13. században épült kastély, melyet IX. Károly svéd király reneszánsz rezidenciává építtetett át. A kastély 1764 után Örebro megye helytartójának rezidenciája volt, ma múzeum és oktatási célokat is szolgál. Érkezés után elfoglaljuk a szállásunkat Örebroban.

3. nap

Reggeli után tovább utazunk Göteborgba, Svédország második legnagyobb városába.

Göteborgot Svédország királya, II. Gusztáv Adolf király alapította 1621-ben. Épületeit, házait, utcáit pedig azok a hollandok építették, akik idemenekültek a vallási zavargások és üldöztetések elől. A várost kis Londonnak is nevezik, mivel a 19. században megtelepedtek itt az angol kereskedők és iparosok, életvitelüket pedig átvették az itt élő helyiek. Göteborgban az épületek jól karbantartottak, rengeteg a park és a zöldterület. A helyiek kedvesek és barátságosak, a sokféle modern étterem és beülős/kiülős hely közül pedig szinte alig lehet választani.

A belváros és a főbb látnivalók gyalog könnyen bejárhatók: városnéző sétánk során megismerkedünk a város történelmével, megtekintjük a Nagy Kikötőcsatornát, a város főterét, majd a katedrálist, a Haltemplomot, illetve a Haga negyedet. A városnézés után szabadprogram, majd a szállás elfoglalása az Északi-tenger partján, a Nissan folyó tölcsértorkolatánál épült Halmstadt városában.

4. nap

Reggeli után tovább utazunk, és megismerkedünk az ősi Helsingborggal.

Ezután meglátogatjuk Lund-ot, mely város Svédország legnagyobb egyetemével büszkélkedhet. Lehetőség nyílik a Kulturen Múzeum meglátogatására, ahol megismerkedhetünk többek közt Svédország történelmi építészetével is (skanzen időszaki kiállításokkal). Lund után tovább utazunk Malmö városába.

Sétánk során megtekintjük a multikulturális város nevezetességeit, a Szent Péter templomot, a Nagy teret, a Kis teret és a kikötőt.

Szállás elfoglalása a késő délutáni – esti órákban Malmöben.

5. nap

Reggeli után az Öresund-hídon átkelünk Dániába, ahol egy rövid sétát teszünk a romantikus Dragør halászfaluban, majd utazás tovább Dánia fővárosába. A Sjælland és Amager szigeteken fekvő Koppenhága 1,3 millió lakosával egész Skandinávia legnépesebb városa. 1443-ban lett Dánia fővárosa, ezt követően 150 évig Svédország és Norvégia fővárosa is volt. Koppenhága összeköti az európai kontinenst Skandináviával, mind földrajzilag, mind kulturálisan. Az Øresund-híd elkészülte (2000) után a svédországi Malmővel egyre inkább egységes várostérséget alkot. Több nemzetközi felmérés is a legmagasabb életminőséget kínáló városok közé sorolja, tele van kultúrával, szórakozással, finom ételekkel, italokkal és barátságos helyiekkel. Koppenhága emellett a világ egyik leginkább kerékpárosbarát városa. Az emberek 35%-a kerékpárral jár munkába, és a város lakói összesen 1,2 millió kilométert kerékpároznak naponta. Koppenhága határain belül található egy különálló, önálló „város”, Christiania is, ami egy kommuna és egy közösség kereszteződése. A lakosok nem fizetnek adót, marihuánát vásárolnak és fogyasztanak és büszkék a szabadságukra. Christiania nyitva áll a turisták előtt, a kamerák használata viszont szigorúan tilos.

Érkezés után városnézés Koppenhágában, mely során többek közt megtekintjük a kis hableány szobrot, Amalienborgot, az új kikötőt (Nyhavn), Christiansborgot, a Strøget utcát és a Városházát, majd szabad program.

Késődélután transzfer a koppenhágai repülőtérre, ahonnan a 20:50-kor induló Ryanair járattal utazunk haza. Érkezés Budapestre a menetrend szerint 22:40-kor.

 

Részvételi díj: 199.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 54.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 64.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: a helyi autóbuszos utazást, 4 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a repülőjegyet, budapesti repülőtéri transzfert, belépőket, utasbiztosítást.

 

Tudnivalók a repülőjegyekről

Az utazáshoz odafele a Wizz Air légitársaság menetrend szerinti járatát vesszük igénybe, a repülőjegy jelenleg (2024. március) kb. 80-100 000 Ft, mely tartalmazza 1 db kis kézipoggyász díját (max.  40 x 30 x 20 cm), ezt azonban érdemes leellenőrizni a Wizz Air honlapján is, mert a légitársaság rendszeresen módosítja poggyász szabályait.

A visszafele úton a Ryanair légitársaság menetrend szerinti járatát vesszük igénybe, a repülőjegy jelenleg (2024. március) kb. 60-80 000 Ft, mely tartalmazza 1 db kis kézipoggyász díját (max.  40 x  25 x 20 cm), ezt azonban érdemes leellenőrizni a Ryanair honlapján is, mert a légitársaság rendszeresen módosítja poggyász szabályait.

A repülőjegyet megvásárolhatják közvetlenül a fenti légitársaságoktól, de megbízás esetén Irodánk, 5.000 Ft adminisztrációs díj felszámítása mellett, szívesen intézi a repülőjegyet is.

A Wizz Air esetén lehetőség van a Wizz Flex szolgáltatás megvásárlására (kb. 13 000 Ft), amely lehetőséget ad a repülőjegy módosítására vagy visszatérítésére, e szolgáltatás hiányában a repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők! Sajnos a Wizz Air nem biztosít lehetőséget az utazási irodák számára a Flex szolgáltatás megvásárlására, így a szolgáltatás igénybevételéhez egyénileg szükséges megvenni a repülőjegyet.

A Wizz Air poggyászszabályzata:

Utasaink a fedélzetre, díjfizetés nélkül, személyenként csak 1 darab kézipoggyászt (max.  40 x 30 x 20 cm, 10 kg) vihetnek fel, amely az ülés alatt helyezhető el. A WIZZ Priority szolgáltatást megvásároló utasok továbbá egy darab, legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű, nagyobb kézipoggyászt is felvihetnek az utastérbe. A kézipoggyászon felül 6 poggyász adható fel, melyek méretei: max. 149 x 119 x 171 cm és súlyuk 10 kg, 20 kg, 26 kg vagy 32 kg lehet. A feladott poggyászok árát a súly határozza meg.

A Ryanair poggyászszabályzata:

Utasaink a fedélzetre, díjfizetés nélkül, személyenként csak 1 darab kézipoggyászt (max.  40 x 25 x 20 cm, 10 kg) vihetnek fel, amelynek el kell férnie az előtted lévő ülés alatt. Ha további poggyászra van szükséged, többféle lehetőség közül választhatsz. Az elsőbbségi szolgáltatást megvásároló utasok további egy darab, legfeljebb 55 × 40 × 20 cm méretű, nagyobb kézipoggyászt is felvihetnek az utastérbe. A kézipoggyászon felül 1 db 10 kg-os és 3 db  20 kg-os poggyász adható fel, melyek méretei: max. 80 x 120 x 120 cm lehet. A feladott poggyászok árát a súly határozza meg.

A Ryanair poggyászszabályzata és egyéb díjai a megadott linkeken érhető el.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a légitársaság poggyászszabályzatát, abban az esetben a reptéren jelentős felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air és a Ryanair járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.