Körutazás Bajorországban

99 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. május 17 – 20.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:  3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 111/2024
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (4 nap) - 2 000 Ft

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Délután ismerkedés az UNESCO világörökségi listáján szereplő Regensburg-i óvárossal. Regensburg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa és virágzó európai kereskedelmi központ volt. Az óváros érdekes példája az egyben és egységesen fennmaradt középkori városnak. A városnézés során megtekintjük Regensburg építészeti különlegességeit (Szent Péter-dóm, Városháza, Kő-híd). A városnézés után szabadprogram, majd továbbutazunk Nürnbergbe, ahol elfoglaljuk a szállásunkat a késő délutáni-esti órákban.

2. nap

Reggeli után városnézés Nürnbergben, ahol idegenvezetés keretében megismerkedünk Németország kulturális örökségekben és műemlékekben egyik leggazdagabb városával. Nürnberg sokáig a Német-Római császárság legfontosabb városának számított, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket és több mint 300 évig itt őrizték a koronázási jelvényeket is. A ma félmilliós város a középkor óta Németország történelmének tükörképe, lenyűgöző, izgalmas hely. Városnézésünk során a fallal körülvett óvárost járjuk körbe (Szt. Lőrinc-templom, Szentlélek kórház, Miasszonyunk-templom, régi városháza, Albrecht Dürer ház, Nürnbergi vár). A városnézés után szabadprogram.

Délután továbbutazunk München-be. A bajor főváros Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a bajor főváros történelmi belvárosával: Rezidencia épületek, Theatinusok temploma, Hadvezérek csarnoka, Hofbräuhaus, Isartor, Régi- és Új Városháza, Frauenkirche, Károly-kapu. A városnézés után szabadprogram, este a szállás elfoglalása München-ben.

3. nap

Reggeli után egész napos szabadprogram Münchenben, vagy fakultatív kirándulási lehetőség a mesébe illő Neuschwansteini kastélyhoz. II. (Wittelsbach) Lajos a középkori német lovagvárak mintájára építtette a világviszonylatban is különlegesnek számító Neuschwansteini kastélyt. A lovagvár II. Lajos és Richard Wagner kapcsolatának „emlékműve”. A kastély belső termei – ahol a wágneri operák és az egykori germán mondavilág alakjai elevenednek meg – mágikus hatással vannak a látogatókra. Emlékeznek még a kastélyra Walt Disney Hamupipőkéjében? Bármilyen nehéz elhinni, a Disneylandban is felépített épület nem a képzelet szüleménye, hanem a nagyon is valóságos neuschwansteini kastély utánzata.

Délután a Lech-folyó partján elterülő festői Füssenbe megyünk, mely Németország egyik legszebb útvonalának, a Romantikus útnak a méltó végállomása. Városnéző sétánk során érintjük a Felsővárat és a Szt. Magnus templom-ot, majd szabadprogram a kanyargós utcákkal átszőtt hangulatos óvárosban. Késő délután visszatérés a szállásra.

A fakultatív program ára: 60 euró/fő (tartalmazza a belépőt a Neuschwansteini kastéyba).

4. nap

Reggeli után a „bajor tengernek” is nevezett Chiemseehez utazunk, ami egyben Bajorország legnagyobb tava. Rövid hajókázás után érkezünk meg az „urak szigetére” (Herreninsel), amelyen II. Lajos befejezetlen Neues Schloss am Herrenchiemsee kastélya áll, ami a versailles-i kastély mintájára épült a 19. században. A kastély a „Napkirály” nagysága, pompája és ízlése előtti hódolat, a „Tündérkirály” által épített hatalmas emlékmű, mely méreteiben sok helyütt még az eredetit is túlszárnyalja. A sziget és a kastély meglátogatása után hazaindulunk. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Hajójegy a szigetre + belépő a kastélyba: 20 euró/fő

 

Részvételi díj: 99.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 44.900 Ft/fő

 

Fakultatív program:
Neuschwanstein, Füssen: 60 euró/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 3 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat, belépőket, utasbiztosítást.