Nagy lengyel körút

159 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. július 16 – 21.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:  3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 113/2024
Törlés

Leírás

1. napBudapest – Krakkó – Varsó (700 km)

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián át  Lengyelország fővárosába Varsóba. Utazás közben rövid sétát teszünk Krakkóban, ahol megnézzük az Óváros főbb nevezetességeit (Posztócsarnokot, Városháza tornyát, a Mária-templomot). A városnézés után továbbutazunk Varsóba. A szállás elfoglalása az esti órákban.

2. napVarsó – Gdańsk (350 km)

Délelőtt városnézés Varsóban. A főváros történelmi központját a II. világháború végén porig rombolták a németek, majd a szovjetek. A világon egyedülálló módon az 1970-es évek végére, korabeli fotók és festmények alapján, a háború előtti állapotnak megfelelően újjáépítették. Ezzel kiérdemelte, hogy felvegyék az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér, melyet impozáns polgárházak ölelnek körbe. További látnivalók: Királyi Palota, Barbakán körbástya, valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető Királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A városnézés után szabadprogram.

Délután továbbutazás Gdańsk-ba, a szállás elfoglalása a késő délutáni órákban.

3. napGdańsk

Reggeli után városnézés Gdańsk-ban. A Nagy Malom, Európa legnagyobb középkori malma ma bevásárlóközpont. A Királyi úton érkeztek az uralkodók a városba, és ehhez méltón az út mentén a város legszebb házai sorakoznak. Legszebb része a Magas Kapu, melyet a város körülvevő erődítmény részeként építettek. A Hosszú utca egykor Gdańsk piaca volt, ma a belváros kulturális és történelmi központja, a színes polgári házak, rokokó kapuk és árkádos udvarok között múzeumokkal, művészeti galériákkal, éttermekkel, kávézókkal, üzletekkel.

Délután szabadidő a városban, vagy kirándulás, a Balti-tenger híres fürdővárosába, Sopot-ba, amely Európa leghosszabb fa mólójával büszkélkedhet. Az 1928-ban épített móló, 511 m hosszan nyúlik be a Balti-tengerbe. A mólóról a város felé indulva lehet végigsétálni Lengyelország leghíresebb fő utcáján, a Monte Cassino Hősei utcán, mely tele van kávézókkal, éttermekkel, pubokkal és üzletekkel. Szabadidő, strandolás után visszautazás a szállodába a kora esti órákban.

4. napGdańskMalborkToruńBydgoszcz (270 km)

Reggeli után elhagyjuk Gdańsk-ot és a német lovagrend kastélyához, Malbork várához utazunk, mely a világ legnagyobb téglából épült vára, az UNESCO Világörökség része. A vár ma egy hatalmas múzeumkomplexum. A korhű módon berendezett konyha, börtön, malom, a lovagtermek, és a nagymesteri rezidencia, a fegyvertár, a gazdagon berendezett kápolnák, a felső vár tornyából nyíló végtelen panoráma és a számtalan mesterművet rejtő borostyán múzeum visszarepítenek a régmúlt korokba. A három órás várlátogatás magyar nyelvű audioguide-dal történik, mely a GPS alapú helymeghatározónak köszönhetően nagy szabadságot ad a hatalmas várkomplexum bejárásához.

Belépő: 70 zloty/fő

Délután városnézés Toruń-ban. Kopernikusz szülőháza, a templomok, a gótikus, barokk és reneszánsz épületek és a régi városháza megtekintése után szabadidő keretében lehetőség nyílik megkóstolni a híres Toruń-i Pierniki-t (mézeskalácsot). A szállás elfoglalása a kora esti órákban Bydgoszcz-ban.

5. napBydgoszczPoznańWrocław (330 km)

Délelőtt, rövid utazást követően Poznań nevezetességeivel ismerkedünk: a városháza, a régi piactér reneszánsz építészete, a társas káptalan temploma és a régi jezsuita épületcsoport szintén értékes műemlék. A régi piactér feletti dombon a királyi vár áll, s körülötte a városfal maradványai. Meghatározzák a város arculatát a „császári negyed” épületei, sok temploma, palotái és kastélyai.

Délután városnézés Wrocław-ban. A „100 híd városának”, vagy „Lengyelország Velencéjének” is nevezett gyönyörű város egyik legszebb látnivalója a Fő-tér színes homlokzatú, polgári házai és a gótikus stílusú Városháza. A Katedrális Szigeten található vöröstéglás, gótikus székesegyház hatalmas méretű épületén a gótika mellett reneszánsz és barokk stílusjegyek is felfedezhetők. Este a szállás elfoglalása Wrocław-ban.

6. napWrocławOlomoucBudapest (620 km)

Reggeli után hazautazás Csehországon keresztül. Dél körül városnézés és ebédszünet Olmützben, Morvaország „történelmi fővárosába”. Olmütz az egyik legszebb cseh város, széles sugárutakkal, nagy terekkel, parkokkal és sok-sok látnivalóval, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. A városnézés és ebédszünet után hazautazás Magyarországra. Érkezés az esti órákban.

 

Az idegenvezetések alatt nem látogatunk meg olyan helyeket ahol kötelezően belépődíjat kellene fizetni. A szabadprogramok alatt lesz lehetőség az esetleges fizetős látnivalók megtekintésére, ezekről az idegenvezető nyújt információt a helyszínen.

 

Részvételi díj: 159.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 39.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 5 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást.