Puglia – az olasz csizma sarka

219 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. június 23 – 29 (betelt), szeptember 14-20.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Szállás: 3 csillagos tranzitszállásokon
júniusban a 4 csillagos Grand Hotel D’Aragona szállodában Conversanoban
szeptemberben a 4 csillagos Villa Hermosa Resortban Porto Cesareoban, a Tarantói-öbölben
(2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban)

SKU: 117/2024
Törlés

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba. A szállás elfoglalása az esti órákban Rimini környékén.

2. nap

Reggeli után utazás tovább Bariba. Programunkat Bari hangulatos óvárosával kezdjük. Girbe-gurba, középkori utcáin sétálva körbeölel minket a dél-olasz hangulat. Bari legjelentősebb látnivalója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek ereklyéit 1087-ben hozták a városba. A város további jelentős műemlékei 13. századi székesegyház és a Castello Normanno-Svevo vár. A városnézés után szabadprogram, majd elfoglaljuk a szállást a történelmi hangulatú Conversano városában.

3. nap

Délelőtt kirándulás Puglia tartomány egyik legszebb vidékére a Valle d’ Itriára. Első állomásunk a hullámzó dombvidék, a Murgia-fennsík legszebb városkája Martina Franca. Séta a barokk templomokkal, kanyargós utcákkal és jellegzetes fehérre meszelt házakkal teli óvárosban, majd tovább utzaunk Locorotondóba. Locorotondo – neve magyarul „kerek hely” – egy 400 méter magas dombon fekszik, ahonnan festői kilátás nyílik az Itria-völgyre. A fehér házakból álló, rendkívül ferde tetőkkel, téglakéményekkel és hamuszürke cserepekkel díszített óváros biztosította Locorotondónak a helyet Olaszország legszebb helyei között.
Délután a tartomány egyik leghíresebb látványosságának számító trullók „fővárosát” Alberobellót látogatjuk meg. A trullók kis, kúpos tetejű kunyhók melyek beborítják a vidéket. A szőlővel és olivaligetekkel borított alacsony dombságból kis fehér süvegekként emelkednek ki ezek a hagyományos építésű házak, melyek közül sokat máig is laknak. A vakítóan fehér kis házak között kanyargós utcák labirintusa vezet – főleg ajándékboltok, borbárok nyitottak az egykori miniházakban, sőt egy trulló-templomot is találunk a domb tetején. Kora este visszatérés a szállásra.

4. nap

Szabadidő Conversano városában vagy egész napos fakultatív kirándulás a „Csizma sarka” felé. Elsőként a „barokk városba” Leccébe látogatunk, mely a tartomány egyik legszebb városa a Salentói-félszigeten. Dél Firenzéjének is nevezik, mert annyi műemlék maradt fenn itt az elmúlt századokból. A Piazza Sant’Oronzo, a Dóm tér és a város legfontosabb nevezetességeinek megtekintése után szabadprogram és ebédszünet.
Délután Otranto városába utazunk, melynek partjait a Jón-tenger mossa, strandjai kavicsosak. Itália legkeletebben fekvő városában megtekintjük a gyönyörű óvárost, a Castello Aragonese épületét és a Szent Péter Dómot, majd délután szabadidő, fürdési lehetőség a tengerparton. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

A fakultatív kirándulás ára: 60 €/fő

5. nap

Reggeli után kirándulás Altamurába, melynek hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel forgalmaznak. Városnézés, majd szabadprogram.
Délután a közeli Basilicata tartomány szép fekvésű városát, Materát látogatjuk meg. A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek emberek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Mára ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át.

6. nap

Reggel kiköltözünk a szállodából és elbúcsúzunk Pugliatól. A szállás elfoglalása Rimini környékén a késő délutáni órákban.

7. nap

Reggeli után indulás Budapestre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 219.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 79.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 59.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M7-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 6 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat, belépőket, utasbiztosítást.