Toszkán körutazás

129 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. június 26 – 30.(betelt), augusztus 30 – szeptember 3.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban)

SKU: 118/2024
Törlés

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba. A szállás elfoglalása az esti órákban Montecatini Termében.

2. nap

Egész napos kirándulás Toszkána legszebb városaiba. Elsőként Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Sétálunk az ősi várfalon, majd a városban: San Martino dómSan Michele in Foro templomPiazza AnfiteatroSan Frediano templom. Délután Pisa-ba utazunk, városnézés a Csodák terén (Piazza dei Miracoli): Ferde Torony, Pisai Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető. A nap lezárásaként délután a Ligur-tenger partjára, a festői Viareggioba látogatunk, ahol teszünk egy kellemes tengerparti sétát. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

3. nap

Reggeli után utazás Toszkána fővárosába és egyben kulturális központjába, Firenzébe. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templomDante szülőháza – a DómKeresztelőkápolnaGiotto toronyPiazza della SignoriaUffizi képtárPonte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Ezt követően szabadprogram, mely során felkereshetjük a városnézés során megtetsző helyeket belülről is.
Délután fakultatív kirándulás San Gimignanoba, a „tornyok városába”, ahol a szűk utcácskák hangulatos sétára csábítanak.

A fakultatív kirándulás ára: 20 €/fő

4. nap

A napot Toszkána déli tájainak felfedezésével töltjük. Először Sienaba, Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok „mekkája” volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm és Keresztelőkápolna. Délután látogatás a világörökségi javaslati listán szereplő egykori etruszk városba,Volterraba. A főtéren találhatjuk a város jelképeit, a XIII. században épült Palazzo Priorit és a X. századi Dómot. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap

Reggeli után indulás Budapestre. Érkezés Budapestre az esti órákban (22.00-23.00 óra).

 

Részvételi díj: 129.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 34.900 Ft/fő

Idegenforgalmi adó + városbelépési díj: 30 €/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M7-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 4 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programot, belépőket, utasbiztosítást, idegenforgalmi adót, városbelépési díjakat.