Prága – Dél-Csehország

89 900 Ft79 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. március 29 – április 01.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 112/2024
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (4 nap) - 2 000 Ft

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián keresztül Prágába. Érkezés után ismerkedés Prága Óvárosával és Zsidónegyedével. Megtekintjük ezek legfőbb nevezetességeit: a mindig nyüzsgő Vencel teret, a tetején magasodó Nemzeti Múzeummal, az 1348-ban IV. Károly által alapított Károly Egyetemet (Karolinum), a Mozart Don Juan ősbemutatójának helyet adó Tyl színházat, a Lőportoronyot, az Óvárosi teret a világhírű órajátékkal az Orloj-jal, a Zsidónegyedben (Jozefov) a Régi-Új zsinagógát, a Pinkász zsinagógát és a régi zsidó temetőt. Az idegenvezetés után szabadprogram, majd a szállás elfoglalása.

2. nap

Délelőtt a Prágai Várral (Hradčany, Hradzsin) és a Kisoldallal (Malá Strana) folytatjuk az ismerkedést a várossal. Megtekintjük a várnegyedben, az Érseki Palotát, Prága egyik jelképét, a Szent Vitus székesegyházat, a régi Királyi Palotát, a Szent György templomot, az Arany utcácskát. Ezt követően a Neruda utcán lesétálunk a város leghangulatosabb negyedébe a Kisoldalra , ahol megnézzük a Kisoldali teret, a jezsuiták által épített barokk Szent Miklós templomot, majd a közös sétát a város leghíresebb látnivalójánál a Károly-hídnál zárjuk.

Délután folyamán fakultatív kirándulási lehetőség Karlovy Vary-ba a világ egyik leghíresebb gyógyfürdővárosába, ahol 13 nagyobb és 300 kisebb gyógyvizű forrás található. Sétát teszünk a Teplá patak mentén, a századfordulón épült házak és a gyógyforrások között, ahol lehetőség nyílik a helyi gyógyvíz megkóstolására, az e célból épült számos kolonnád (Park kolonnád, Malom kolonnád, Piac kolonnád) egyikében. A városban járva szintén érdemes felfedezni Karlovy Vary híres termékeit: a számos ízben kapható ostyát (karlovarské oplatky) vagy a gyógynövények felhasználásával készülő likőrt, a Becherovkát.

3. nap

Reggel elbúcsúzunk a Száztornyú Várostól és elutazunk Csehország déli részére. Először az egykori huszita városban, Táborban, állunk meg. Sétát teszünk az óvárosban, mely során megismerjük a várost bevehetetlenné tévő több szintű erődrendszert, az 1492-ben épített vízvezeték hálózatot, a híres huszita hadvezérről, Jan Žižka-ról elnevezett főtéren lévő Városházát.

Délután meglátogatjuk Európa egyik leggazdagabb és legcsodálatosabb romantikus kastélyát Hluboká nad Vltavou városában. A kastély, amely impozáns környezetben, egy angolpark közepén fekszik, gótikus eredetű, de az eredeti szépsége csak rajzokban és metszetekben maradt fenn. Tulajdonosai, a Schwarzenberg hercegek, a 18. század elején először vadász kastéllyá, majd 1840 és 1871 között a windsori kastély mintájára, Tudor-stílusú neogótikus kastéllyá építtették át. A kastély meglátogatása után elfoglaljuk a szállásunkat České Budějovice-ben.

Belépő a Hlubokai kastélyba: 280 Kč

4. nap

Reggeli után kellemes sétát teszünk Dél-Csehország gazdasági és kulturális központjában České Budějovice-ben. A városnézés során megtekintjük Budějovice főterét, körben gyönyörű lábasházakkal, a Városházával és közepén a híres Sámson-kúttal, majd a Fekete-torony és Szent Miklós templom után elsétálunk a Malše folyó partjára, közben olyan műemlékeket és érdekességeket ismerhetünk meg, mint a Szűz Mária templom, a régi Sóház és a Vas-szűz torony.

A városnézés után továbbutazás Český Krumlov-ba, a Moldva dupla kanyarulatában épült varázslatos hangulatú kisvárosba, melynek középkori óvárosa és sziklára épült vára 1992 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Krumlov nevezetességeit az idegenvezetés során ismerjük meg, utána pedig szabadprogram, mely során a sörbarátok pedig megkóstolhatják a krumlovi sört.

Kora délután indulunk haza, Budapestre, érkezés az esti órákban (21.00-22.00 óra között).

 

Tudnivalók

Az idegenvezetések alatt nem látogatunk meg olyan helyeket ahol kötelezően belépődíjat kellene fizetni (hisz nem mindenki szeretne/tud fizetni). A szabadprogramok alatt lesz lehetőség a fizetős látnivalókat megtekinteni. Ezek közül néhány ár:

  • Prágai vár: 450 Kč
  • Tornyok (Lőportorony, Óvárosi városháza…stb.): 100-300 Kč
  • Zsidónegyed: 500 Kč
  • Český Krumlov vár: 260-360 Kč

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 89.900 Ft

Egyágyas felár: 39.900 Ft

 

Last Minute akció: A kirándulás 89.900 Ft helyett, most csak 79.900 Ft

 

Fakultatív program:

Karlovy Vary: 9.000 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 3 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programot, belépőket, utasbiztosítást.