Cseh-Morva sörtúra

64 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. április 12 – 14.(betelt)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 110/2024
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (3 nap) - 1 500 Ft

Leírás

Mottó:
„Aki iszik, meghal. Aki nem iszik, az is.
De aki a mi májusi ászok sörünket issza, annak nincs kedve meghalni!”
(Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio)

Változás: a Holba sörgyár a tervezett időpontban nem tudja fogadni a csoportot, ezért a Litovel sörgyárat látogatjuk meg, emiatt módosítani kellett a programot. Plusz elemként Kromeriz városa is bekerült a programba.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első uticélunk Litovel és a helyi sörgyár. Morva földön az egyik legismertebb és legkedveltebb sörfőzde, több mint 700 éves hagyománnyal büszkélkedhet és a mai napig klasszikus eljárással készíti a söreit. Litovel – mely egyben a sörgyárnak helyt adó város neve is – a Haná vidék központjában található. Ez Csehország legjelentősebb mezőgazdasági területe, az itteni árpából készül a legjobb minőségű és legkeresettebb cseh maláta. A sörgyárlátogatás során megismerkedünk a helyi sörkészítés történetével és a sörfőzés klasszikus cseh technológiájával is. A látogatást követően lehetőség lesz sörkóstolásra is, mely 1 órás intervallum alatt korlátlan sörfogyasztást jelent a gyár termékei közül.

A sörgyárlátogatás után Olmützbe utazunk, ahol gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Morvaország „történelmi fővárosával”. Olmütz az egyik legszebb cseh város, széles sugárutakkal, nagy terekkel, parkokkal és sok-sok látnivalóval, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. A városnézés során végigjárjuk a város legjelentősebb műemlékeit (Orloj, Szentháromság oszlop, Városháza, Alsó tér, Felső tér, Szent Mihály templom), majd a szabadprogram. A szállás elfoglalása Olmützben a késő délutáni órákban.

2. nap

Délelőtt városnézés Kromerizben. A Morva folyó partján fekvő közel 30 ezres várost a csehek Hanák Athénnak is nevezik és 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Főterét, a mellette álló Érseki palotát, a hozzá tartozó Palotakerttel és a központtól gyalog elérhető Virágoskerttel együtt 1998-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

Koradélután felkeressük a Morva-karszt néven ismert természetvédelmi területet, mely Csehország egyik legszebb és leggyakrabban látogatott kirándulóhelye. A Morva-karszt területén több mint 1100 barlang és szakadék ismert, közülük sok különleges cseppkőképződményekkel díszített, négy a nagyközönség számára is látogatható. Túránk során a cseppkövekkel gazdagon borított Punkva barlangot és a 138 m mély Macocha-szakadékot keressük fel.

Ezután továbbutazunk Brünnbe, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg Morvaország mai „fővárosával” és a történelmi belváros nevezetességeivel (Kapucinusok temploma, Káposzta piac tér, Szent Péter-Pál Székesegyház, Óvárosháza, Szent-Jakab templom). A városnézés után szabadprogram, vásárlási, étkezési és sörkóstolási lehetőséggel (Starobrno, Pegas, Lucky Bastard).  A szállás elfoglalása Brünnben a késő délutáni órákban.

3. nap

Reggeli után kirándulás Znojmoba. A Dyje folyó feletti sziklára épült királyi várost Morvaország gyöngyszemeként szokták emlegetni. Csehország egyik legrégebbi városa, erődített határváros, mely mind a cseh királyok, mind a morva őrgrófok számára nagy jelentőséggel bírt. A város a sörfőzés területén is nagy tradíciókkal rendelkezik, lévén már a 13. században sörfőzési jogot kapott Habsburg Rudolf német-római császártól. A sörgyártás a mai napig tart a városban, köszönhetően a közelmúltban újra megnyitott városi sörfőzdének, mely hagyományos módszerrel és recept alapján, de modern technológiával készíti a söröket. A sörfőzde kínálatában megtalálhatóak a klasszikus cseh típusok (11°, 12°, 13°, világos, barna és félbarna) és felsőerjesztésű, a kézműves főzdék által kedvelt típus is (IPA). A történelmi városi séta után szabadprogram, mely alatt felkereshető a sörfőzde HoZpoda nevű étterme is.

Utolsó programként felkeressük az UNESCO világörökség részét képező – egykor a Liechtenstein család birtokában lévő – Lednicei kastély. Csehország sokak szerint legszebb, de minden bizonnyal legromantikusabb épületegyüttese a Dyje folyótól pár km-re található Lednice mellett fekszik egy óriási parkkal körülvéve. Mind kívülről, mind belülről maradéktalanul rendben tartott és az egykori pompát tükröző mesekastély. A tökéletes mesebeli kastélyt övező álomszép francia- és angolpark felejthetetlen élménnyé teszi a látogatást.

A látogatás után szabadprogram, majd visszaindulás Budapestre, érkezés az esti órákban

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 64.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.900 Ft

Belépők: kb. 1000 Kč

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.