Cseh-Morva sörtúra

59 900 Ft-tól

Időpontok: 2023. augusztus 18-20(betelt).

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 110/2023
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (3 nap)

Leírás

Mottó:
„Aki iszik, meghal. Aki nem iszik, az is.
De aki a mi májusi ászok sörünket issza, annak nincs kedve meghalni!”
(Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio)

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első uticélunk az UNESCO világörökség részét képező – egykor a Liechtenstein család birtokában lévő – Lednicei kastély. Csehország sokak szerint legszebb, de minden bizonnyal legromantikusabb épületegyüttese a Dyje folyótól pár km-re található Lednice mellett fekszik egy óriási parkkal körülvéve. Mind kívülről, mind belülről maradéktalanul rendben tartott és az egykori pompát tükröző mesekastély. A tökéletes mesebeli kastélyt övező álomszép francia- és angolpark felejthetetlen élménnyé teszi a látogatást.

A kastély látogatás után továbbutazunk Znojmoba. A Dyje folyó feletti sziklára épült királyi várost Morvaország gyöngyszemeként szokták emlegetni. Csehország egyik legrégebbi városa, erődített határváros, mely mind a cseh királyok, mind a morva őrgrófok számára nagy jelentőséggel bírt. A város a sörfőzés területén is nagy tradíciókkal rendelkezik, lévén már a 13. században sörfőzési jogot kapott Habsburg Rudolf német-római császártól. A sörgyártás a mai napig tart a városban, köszönhetően a közelmúltban újra megnyitott városi sörfőzdének, mely hagyományos módszerrel és recept alapján, de modern technológiával készíti a söröket. A sörfőzde kínálatában megtalálhatóak a klasszikus cseh típusok (11°, 12°, 13°, világos, barna és félbarna) és felsőerjesztésű, a kézműves főzdék által kedvelt típus is (IPA). A történelmi városi séta után szabadprogram, mely alatt felkereshető a sörfőzde HoZpoda nevű étterme is.

Az építészeti, kultúrtörténeti és gasztronómiai kalandok után továbbutazunk Olmützbe és elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap

Délelőtt városnézés Olmützben, Morvaország „történelmi fővárosába”. Olmütz az egyik legszebb cseh város, széles sugárutakkal, nagy terekkel, parkokkal és sok-sok látnivalóval, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. A városnézés során végigjárjuk a város legjelentősebb műemlékeit (főtér, városháza, Orloj, Szentháromság oszlop, Szent Vencel székesegyház), majd a szabadprogram.

Délután látogatás az 1874-ben alapított Holba sörgyárban. A Jeseniky hegység tiszta vizéből sört főző regionális sörgyár hagyományos technológiával készíti söreit, kizárólag minőségi cseh (és morva) alapanyagokból. A sörválaszték a megszokott cseh típusokból (10°, 11°, 12°, 13° special, szüretlen, hegyi komlós és félbarna), a további kínálat a hölgyeknek (gyümölcsös) és autóvezetőknek (alkoholmentes) szól.

Késő délután érkezés a Brünnbe, ahol elfoglaljuk a szállást.

3. nap

Reggeli után felkeressük a Morva-karszt néven ismert természetvédelmi területet, mely Csehország egyik legszebb és leggyakrabban látogatott kirándulóhelye. A Morva-karszt területén több mint 1100 barlang és szakadék ismert, közülük sok különleges cseppkőképződményekkel díszített, négy a nagyközönség számára is látogatható. Túránk során a cseppkövekkel gazdagon borított Punkva barlangot és a 138 m mély Macocha-szakadékot keressük fel.

Dél körül visszatérünk Brünnbe, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg Morvaország mai „fővárosával” és a történelmi belváros nevezetességeivel (Kapucinusok temploma, Káposzta piac tér, Szent Péter-Pál Székesegyház, Óvárosháza, Szent-Jakab templom). A városnézés után szabadprogram, vásárlási, étkezési és sörkóstolási lehetőséggel (Starobrno, Pegas, Lucky Bastard). A szabadprogram után visszaindulás Budapestre, érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 59.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.900 Ft

Belépők: kb. 900 Kč

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Csehország területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.