Szlovénia legszebb tájain

69 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. április 19 – 21, május 18 – 20.(betelt)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 109/2024
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (3 nap) - 1 500 Ft

Leírás

Európa kicsiben – hirdeti magáról Szlovénia – és valóban, ez a kis ország szinte mindennel rendelkezik, amelyre büszke a kontinens: magas hegyek, tiszta vizű gleccsertavak, mediterrán tengerpart és történelmi városok. Az utazás során igyekszünk minden látványosságot felkeresni.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Érkezés után felkeressük az egyedülálló hangulatú történelmi kisvárost Celje-t. A Ljubljanától 60km-re fekvő kisváros bájos történelmi tereivel, kacskaringós utcácskáival, a város fölé magasodó várával és a környező hegyekkel csodás látványt nyújt az idelátogatóknak. A délután további részét Ljubljanaban töltjük. Városnézés során megnézzük a szlovén főváros legérdekesebb látnivalóit (Prešeren-tér, Három híd, Vásárcsarnok, Szent Miklós-katedrális, Városháza, Ljubljanai vár),  majd elfoglaljuk a fővároshoz közeli szállásunkat.

2. nap

Egész napos fakultatív kirándulás a Postojnai cseppkőbarlangba és a szlovén tengerpartra. Először Postojna-ba utazunk, ahol megtekintjük a világ egyik legnagyobb, legszebb és leghíresebb cseppkőbarlangját. Délután továbbutazunk Piranba, a szlovén tengerpart történelmi városába. Piran az Isztriai félsziget legszebb tengerparti városai közé tartozik. Óvárosa egy kis félszigetre épült, utcái az olasz városok hangulatát idézik. A partvonalon végig szabadstrandok vannak, jó időben strandolásra is lesz lehetőség. Rövid városnézés (Tartini tér, Szent György templom) után szabadprogram, majd visszaindulás a szállásra.

A fakultatív prográm ára: 60 € (tartalmazza a Postojnai cseppkőbarlang belépőt)

3. nap

Reggeli után kirándulást teszünk a hegyekkel körülvett, csodálatos szépségű Bledi-tóhoz. Először felkeressük a tó fölé magasodó várkastélyt, ahonnan lélegzetelállító látványban tárul elénk a tó és környéke, majd a tó partjáról csónakokkal („pletnákkal”) hajózunk az aprócska Bledi-szigetre, ahol 99 lépcsőfok után egy csodatévő kegytemplomot tekinthetünk meg. Kora délután indulunk haza Budapestre, érkezés az esti órákban (21.00-22.00 óra).

 

Belépők:

Csónakázás a Bledi-szigetre + kegytemplom + Bledi várkastély: 40 €

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, szervezési költség)

Fakultatív program: Postojnai csappkőbarlang + Piran: 60 €

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 69.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.900 Ft

Félpanzió: 14.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M7-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat, belépőket, utasbiztosítást.