Szlovénia legszebb tájain

59 900 Ft-tól

Időpontok: 2023. szeptember 22 – 24(betelt), október 13 – 15.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 109/2023
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (3 nap)

Leírás

Európa kicsiben – hirdeti magáról Szlovénia – és valóban, ez a kis ország szinte mindennel rendelkezik, amelyre büszke a kontinens: magas hegyek, tiszta vizű gleccsertavak, mediterrán tengerpart és történelmi városok. Az utazás során igyekszünk minden látványosságot felkeresni.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Érkezés után felkeressük az egyedülálló hangulatú történelmi kisvárost Skofja Lokat. A Ljubljanától 20km-re fekvő kisváros bájos történelmi tereivel, kacskaringós utcácskáival, a város fölé magasodó várával, a kis folyókon átívelő hídjaival és a környező hegyekkel csodás látványt nyújt az idelátogatóknak. A délután további részét Ljubljanaban töltjük. Városnézés során megnézzük a szlovén főváros legérdekesebb látnivalóit (Prešeren-tér, Három híd, Vásárcsarnok, Szent Miklós-katedrális, Városháza, Ljubljanai vár),  majd elfoglaljuk a fővároshoz közeli szállásunkat.

2. nap

Egész napos fakultatív kirándulás a Postojnai cseppkőbarlangba és a szlovén tengerpartra. Először Postojna-ba utazunk, ahol megtekintjük a világ egyik legnagyobb, legszebb és leghíresebb cseppkőbarlangját. Délután továbbutazunk Piranba, a szlovén tengerpart történelmi városába. Piran az Isztriai félsziget legszebb tengerparti városai közé tartozik. Óvárosa egy kis félszigetre épült, utcái az olasz városok hangulatát idézik. A partvonalon végig szabadstrandok vannak, jó időben strandolásra is lesz lehetőség. Rövid városnézés (Tartini tér, Szent György templom) után szabadprogram, majd visszaindulás a szállásra.

A fakultatív prográm ára: 60 € (tartalmazza a Postojnai cseppkőbarlang belépőt)

3. nap

Reggeli után kirándulást teszünk a hegyekkel körülvett, csodálatos szépségű Bledi-tóhoz. Először felkeressük a tó fölé magasodó várkastélyt, ahonnan lélegzetelállító látványban tárul elénk a tó és környéke, majd a tó partjáról csónakokkal („pletnákkal”) hajózunk az aprócska Bledi-szigetre, ahol 99 lépcsőfok után egy csodatévő kegytemplomot tekinthetünk meg. Kora délután indulunk haza Budapestre, érkezés az esti órákban (21.00-22.00 óra).

 

Belépők:

Csónakázás a Bledi-szigetre + kegytemplom + Bledi várkastély: 40 €

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, szervezési költség)

Fakultatív program: Postojnai csappkőbarlang + Piran: 60 €

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 59.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.900 Ft

Félpanzió: 22.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M7-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat, belépőket, utasbiztosítást.

 

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Szlovénia területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.