Dél-cseh körút

45 900 Ft-tól

Időpontok: 2022. június 4 – 6. betelt

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

Cikkszám: 108/2022
Törlés
Kosár

Leírás

1. nap

Találkozó reggel 5.45-kor, majd indulás 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Ausztrián keresztül České Budějovice-be. Ékezés után Csehország egyik legnagyobb sörfőző üzemét, a híres Budvar – Budweiser sörgyárat látogatjuk meg, mely mára az egyetlen állami tulajdonú cseh sörgyár. Végigjárjuk a sörgyár helyiségeit (kutak, főzőház, erjesztő tankok), végül az ászok pincékben meg is kóstoljuk a sör szűretlen, pasztőrözetlen állapotát, mely ízében is minőségében is felülmúlja a boltokba kerülő termékét. A sörgyárlátogatás után továbbutazás Český Krumlov-ba, a Moldva dupla kanyarulatában épült varázslatos hangulatú kisvárosba, melynek középkori óvárosa és sziklára épült vára 1992 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Krumlov nevezetességeit az idegenvezetés során ismerjük meg, utána pedig szabadprogram, mely során a sörbarátok pedig megkóstolhatják a krumlovi sört, melyre a legjobb alkalom a sörgyár kiváló étterme és sörözője. A krumlovi kirándulás után elfoglaljuk a szállást České Budějovice-ben.

2. nap

Délelőtt meglátogatjuk Európa egyik leggazdagabb és legcsodálatosabb romantikus kastélyát Hluboká nad Vltavou városában. A kastély, amely egy impozáns környezetben, egy angolpark közepén fekszik, gótikus eredetű, de az eredeti szépsége csak rajzokban és metszetekben maradt fenn. A 18. század elején úri vadász kastéllyá alakították át, amelynek tulajdonosai, a Schwarzenberg hercegek 1840 és 1871 között a windsori kastély mintájára, Tudor-stílusú neogótikus kastéllyá építtették át.

Délután egy kellemes sétát teszünk Dél-Csehország gazdasági és kulturális központjában České Budějovice-ben. A városnézés során megtekintjük Budějovice főterét, körben gyönyörű lábasházakkal, a Városházával és közepén a híres Sámson-kúttal, majd a Fekete-torony és Szent Miklós templom után elsétálunk a Malše folyó partjára, közben olyan műemlékeket és érdekességeket ismerhetünk meg, mint a Szűz Mária templom, a régi Sóház és a Vas-szűz torony.

A nap zárásaként meglátogatjuk a tavak, pontyok és vizimanók városát: Třeboňt. Az utolsó Rožmberk herceg regnálása idején kiépült reneszánsz kastély, a történelmi utcák, terek, lábasházak, az 1379 óta helyben főzött Regent sör, az egykori fegyvertár épületében kialakított patinás sörgyár és a városka vendéglőiben készített kitűnő halételek felejthetetlenné teszik ezt az egyedülálló hangulatú  kisvárost. Este visszatérés a szállásra.

3. nap

Visszaindulás Budapestre. Útközben megállunk Táborban, az egykori huszita városban, mely ugyan az idők során sokat változott, de hangulatos utcácskái, főtere kellemes búcsút jelentenek a műemlékekben és sörökben gazdag cseh vidéktől.

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 45.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 14.900 Ft

A belépőjegyek ára összesen: kb. 600 CZK

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek (2022. április)

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Csehország területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.