Dél-cseh körút

59 900 Ft-tól

Időpontok: 2023. szeptember 8 – 10.(betelt)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 108/2023
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (3 nap)

Leírás

1. nap

Találkozó reggel 5.45-kor, majd indulás 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Ausztrián keresztül a tavak, pontyok és vizimanók városába: Třeboň-ba. Az utolsó Rožmberk herceg regnálása idején kiépült reneszánsz kastély, a történelmi utcák, terek, lábasházak és a városka vendéglőiben készített kitűnő halételek felejthetetlenné teszik ezt az egyedülálló hangulatú  kisvárost. A városnézést követően meglátogatjuk az 1379 óta helyben főzött Regent sör szülőhelyét, az egykori fegyvertár épületében kialakított patinás sörgyárat. Végigjárjuk a sörgyár helyiségeit (kutak, főzőház, erjesztő tankok), végül a pincében meg is kóstoljuk az itt készült söröket.

Délután egy kellemes sétát teszünk Dél-Csehország gazdasági és kulturális központjában České Budějovice-ben. A városnézés során megtekintjük Budějovice főterét, körben gyönyörű lábasházakkal, a Városházával és közepén a híres Sámson-kúttal, majd a Fekete-torony és Szent Miklós templom után elsétálunk a Malše folyó partjára, közben olyan műemlékeket és érdekességeket ismerhetünk meg, mint a Szűz Mária templom, a régi Sóház és a Vas-szűz torony. A városnézés után elfoglaljuk a szállást České Budějovice-ben.

2. nap

Délelőtt meglátogatjuk Európa egyik leggazdagabb és legcsodálatosabb romantikus kastélyát Hluboká nad Vltavou városában. A kastély, amely impozáns környezetben, egy angolpark közepén fekszik, gótikus eredetű, de az eredeti szépsége csak rajzokban és metszetekben maradt fenn. A 18. század elején úri vadász kastéllyá alakították át, amelynek tulajdonosai, a Schwarzenberg hercegek 1840 és 1871 között a windsori kastély mintájára, Tudor-stílusú neogótikus kastéllyá építtették át.

A látogatás után továbbutazunk Jindřichův Hradec városába. A városkép meghatározó eleme a Vajgar nevezetű, tekintélyes méretű tó, amelynek közepén a gróf Jaromír Evžen Černín által 1858–1860 között imádott feleségének építtetett mesterséges szigetecske áll. Jindřichův Hradec másik legfontosabb látványossága az állami kezelésben lévő vár és kastély hatalmas épületegyüttese. amely a harmadik legnagyobb területű műemlék az egész Cseh Köztársaságban. A városnézést követően visszatérünk České Budějovice-be a szállásunkra.

3. nap

Délelőtt meglátogatjuk Český Krumlovot, a Moldva dupla kanyarulatában épült varázslatos hangulatú kisvárost, melynek középkori óvárosa és sziklára épült vára 1992 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Krumlov nevezetességeit idegenvezetés során ismerjük meg, ezt követően szabadprogram lesz, amikor a sörbarátok megkóstolhatják a Krumlovi (korábban Eggenberg) sört is.

Kora délután indulunk haza, érkezés az esti órákban (21.00-22.00 óra között).

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 59.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.900 Ft

A belépőjegyek ára összesen: kb. 600 CZK

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Csehország területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.