Cseh sörtúra

45 900 Ft-tól

Időpontok: 2022. április 22 – 24.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

Cikkszám: 106/2022
Törlés
Kosár

Leírás

ÉSZAKI UTAKON

Csehország északi része magas hegyekben és természeti látnivalókban igen gazdag, de ugyanilyen gazdagság jellemzi a hagyományos sörgyártást is. Utazásunk során 4 kisebb, azonban nevét tekintve annál elismertebb sörgyárat járunk végig.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első megállónk a Brünn, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg Morvaország mai „fővárosával” és a történelmi belváros nevezetességeivel (Kapucinusok temploma, Káposzta piac tér, Szent Péter-Pál Székesegyház, Óvárosháza, Szent-Jakab templom). A városnézés után szabadprogram, vásárlási, étkezési és sörkóstolási lehetőséggel (Starobrno, Pegas, Lucky Bastard).

A délután kiemelt programja a Náchodban működő, Csehországban különösen nagy becsben tartott Primátor sörgyár meglátogatása. A kiemelkedő sörválasztékkal rendelkező gyár hagyományos technológiával készíti söreit, melyek között a klasszikus cseh sörök teljes választéka megtalálható, ezeken túl pedig olyan különlegességekkel is szolgál, mint a felsőerjesztésű English Pale Ale, a 21°-os Rytířský (Lovag), vagy a 22°-os Double.
A szállást a fantasztikus sörök végigkóstolása után foglaljuk el.

2. nap

Délelőtt kirándulást teszünk a Náchod-hoz közeli Adršpachi sziklavárosba. Az elporladt sziklák homokjában sétálgatva egy csodálatos mesevilágba csöppenünk. Körös körül mindenféle szikla alakzatok tekintenek le ránk. Helyenként a sziklákat dús mohaszőnyeg borítja, időről időre tiszta vizű patakokra, csermelyekre bukkanunk, miközben időnként igen szűk, ám annál magasabb szikla utcákon sétálunk. Szinte leírhatatlan a látvány, és maga a hangulat amit érez az ember.

Délutáni programunk: „Cseh sör a Cseh-pa­ra­di­csom­ból” vagyis ebéd és sörkóstolás a Rohozeci sörgyár vendéglőjében. A főzde sö­rei­nek Ska­lák fan­tá­zia­neve (szó sze­rint: „Szik­lai”) pe­dig arra utal, hogy a szom­szé­dos Cseh-pa­ra­di­csom leg­lát­vá­nyo­sabb ne­ve­ze­tes­sé­gei a ho­mok­kő­ből ki­ala­kult szik­la­vá­ros­kák, la­bi­rin­tu­sok.

Késő délután foglaljuk el a szállásunkat Észak-Csehország legnagyobb és legszebb főterével bíró városában, Liberecben.

3. nap

Utolsó napunk délelőttjét a ma már Csehország szerte méltán népszerű és elismert Svijany sörgyár meglátogatásával töltjük. Az évszázados sörfőzési tradíciókra támaszkodó, kiváló alapanyagokat és hagyományos technológiát használó sörfőzde pasztörözetlen söreit a magyarországi ínyenc sörbarátok is ismerik. Itt viszont testközelből tapasztalhatjuk meg mit is jelent a jó és népszerű cseh sör.

A sörgyárlátogatás követően továbbutazunk a Prágához közeli Velké Popovicére, az itteni sörgyár Kozel söre a hazai sörfogyasztók körében is ismert lehet, itt azonban az eredeti is megkóstolható, néhány máshol nem kapható specialitással együtt. A sörgyár vendéglőjében mindezt megtehetjük egy cseh búcsúebéd kíséretében. Ebéd és sörkóstolás után hazaindulás, érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 45.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 14.900 Ft

Belépők: kb. 600 CZK

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.