Cseh sörtúra

59 900 Ft-tól

Időpontok: 2023. november 3 – 5.(betelt)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 106/2023
Törlés

This will also add the following products to your cart:

  • VOX készülék (3 nap)

Leírás

ÉSZAKI UTAKON

Csehország északi része magas hegyekben és természeti látnivalókban igen gazdag, de ugyanilyen gazdagság jellemzi a hagyományos sörgyártást is. Utazásunk során 4 kisebb, azonban nevét tekintve annál elismertebb sörgyárat járunk végig.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első megállónk a Brünn, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg Morvaország mai „fővárosával” és a történelmi belváros nevezetességeivel (Kapucinusok temploma, Káposzta piac tér, Szent Péter-Pál Székesegyház, Óvárosháza, Szent-Jakab templom). A városnézés után szabadprogram, vásárlási, étkezési és sörkóstolási lehetőséggel (Starobrno, Pegas, Lucky Bastard).

A délután kiemelt programja a Náchodban működő, Csehországban különösen nagy becsben tartott Primátor sörgyár meglátogatása. A kiemelkedő sörválasztékkal rendelkező gyár hagyományos technológiával készíti söreit, melyek között a klasszikus cseh sörök teljes választéka megtalálható, ezeken túl pedig olyan különlegességekkel is szolgál, mint a felsőerjesztésű English Pale Ale, a 21°-os Rytířský (Lovag), vagy a 22°-os Double.
A szállást a fantasztikus sörök végigkóstolása után foglaljuk el.

2. nap

Délelőtt kirándulást teszünk a Náchod-hoz közeli Adršpachi sziklavárosba. Az elporladt sziklák homokjában sétálgatva egy csodálatos mesevilágba csöppenünk. Körös körül mindenféle szikla alakzatok tekintenek le ránk. Helyenként a sziklákat dús mohaszőnyeg borítja, időről időre tiszta vizű patakokra, csermelyekre bukkanunk, miközben időnként igen szűk, ám annál magasabb szikla utcákon sétálunk. Szinte leírhatatlan a látvány, és maga a hangulat amit érez az ember.

Délutáni programunk: ebéd és sörkóstolás a Rohozeci sörgyár  vagy a Krakonos sörgyár vendéglőjében. Mindkét közepes méretű sörgyár termékei elsősorban regionálisan érhetők el, ismertségük azonban a határokon túl is számottevő a cseh söröket kedvelők körében. A Krakonos sörgyár arról is ismert, hogy itt dolgozott sörgyári munkásként a szocializmus éveiben a későbbi köztársasági elnök, író Vacláv Havel.

Késő délután rövid városnézés Észak-Csehország legnagyobb és legszebb főterével bíró városában, Liberecben. A szállás elfoglalása az esti órákban.

3. nap

Utolsó napunk délelőttjét a ma már Csehország szerte méltán népszerű és elismert Svijany sörgyár meglátogatásával töltjük. Az évszázados sörfőzési tradíciókra támaszkodó, kiváló alapanyagokat és hagyományos technológiát használó sörfőzde pasztörözetlen söreit a magyarországi ínyenc sörbarátok is ismerik. Itt viszont testközelből tapasztalhatjuk meg mit is jelent a jó és népszerű cseh sör.

A sörgyárlátogatás követően továbbutazunk a Jihlavába, ahol a Jezek sörgyár éttermében lehetőség lesz ebédelni és a helyi sört megkóstolni. Ebéd és sörkóstolás után hazaindulás, érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 59.900 Ft

Egyágyas felár: 26.900 Ft

Belépők: kb. 700 CZK

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Csehország területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.