Cseh sörtúra

49 900 Ft-tól

Időpontok: 2022. október 21 – 23. betelt

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

Cikkszám: 106/2022
Törlés
Kosár

Leírás

ÉSZAKI UTAKON

Csehország északi része magas hegyekben és természeti látnivalókban igen gazdag, de ugyanilyen gazdagság jellemzi a hagyományos sörgyártást is. Utazásunk során 4 kisebb, azonban nevét tekintve annál elismertebb sörgyárat járunk végig.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első megállónk a Brünn, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg Morvaország mai „fővárosával” és a történelmi belváros nevezetességeivel (Kapucinusok temploma, Káposzta piac tér, Szent Péter-Pál Székesegyház, Óvárosháza, Szent-Jakab templom). A városnézés után szabadprogram, vásárlási, étkezési és sörkóstolási lehetőséggel (Starobrno, Pegas, Lucky Bastard).

A délután kiemelt programja a Náchodban működő, Csehországban különösen nagy becsben tartott Primátor sörgyár meglátogatása. A kiemelkedő sörválasztékkal rendelkező gyár hagyományos technológiával készíti söreit, melyek között a klasszikus cseh sörök teljes választéka megtalálható, ezeken túl pedig olyan különlegességekkel is szolgál, mint a felsőerjesztésű English Pale Ale, a 21°-os Rytířský (Lovag), vagy a 22°-os Double.
A szállást a fantasztikus sörök végigkóstolása után foglaljuk el.

2. nap

Délelőtt kirándulást teszünk a Náchod-hoz közeli Adršpachi sziklavárosba. Az elporladt sziklák homokjában sétálgatva egy csodálatos mesevilágba csöppenünk. Körös körül mindenféle szikla alakzatok tekintenek le ránk. Helyenként a sziklákat dús mohaszőnyeg borítja, időről időre tiszta vizű patakokra, csermelyekre bukkanunk, miközben időnként igen szűk, ám annál magasabb szikla utcákon sétálunk. Szinte leírhatatlan a látvány, és maga a hangulat amit érez az ember.

Délutáni programunk: ebéd és sörkóstolás a Rohozeci sörgyár  vagy a Krakonos sörgyár vendéglőjében. Mindkét közepes méretű sörgyár termékei elsősorban regionálisan érhetők el, ismertségük azonban a határokon túl is számottevő a cseh söröket kedvelők körében. A Krakonos sörgyár arról is ismert, hogy itt dolgozott sörgyári munkásként a szocializmus éveiben a későbbi köztársasági elnök, író Vacláv Havel.

Késő délután foglaljuk el a szállásunkat Észak-Csehország legnagyobb és legszebb főterével bíró városában, Liberecben.

3. nap

Utolsó napunk délelőttjét a ma már Csehország szerte méltán népszerű és elismert Svijany sörgyár meglátogatásával töltjük. Az évszázados sörfőzési tradíciókra támaszkodó, kiváló alapanyagokat és hagyományos technológiát használó sörfőzde pasztörözetlen söreit a magyarországi ínyenc sörbarátok is ismerik. Itt viszont testközelből tapasztalhatjuk meg mit is jelent a jó és népszerű cseh sör.

A sörgyárlátogatás követően továbbutazunk a Prágához közeli Velké Popovicére, az itteni sörgyár Kozel söre a hazai sörfogyasztók körében is ismert lehet, itt azonban az eredeti is megkóstolható, néhány máshol nem kapható specialitással együtt. A sörgyár vendéglőjében mindezt megtehetjük egy cseh búcsúebéd kíséretében. Ebéd és sörkóstolás után hazaindulás, érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 49.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 19.900 Ft

Belépők: kb. 600 CZK

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek (2022. május)

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Csehország területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.