Cseh sörtúra

64 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. május 10 – 12.(betelt)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 106/2024
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (3 nap) - 1 500 Ft

Leírás

ÉSZAKI UTAKON

Csehország északi része magas hegyekben és természeti látnivalókban igen gazdag, de ugyanilyen gazdagság jellemzi a hagyományos sörgyártást is. Utazásunk során 4 kisebb, azonban nevét tekintve annál elismertebb sörgyárat járunk végig.

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első megállónk a Brünn, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg Morvaország mai „fővárosával” és a történelmi belváros nevezetességeivel (Kapucinusok temploma, Káposzta piac tér, Szent Péter-Pál Székesegyház, Óvárosháza, Szent-Jakab templom). A városnézés után szabadprogram, vásárlási, étkezési és sörkóstolási lehetőséggel (Starobrno, Pegas, Lucky Bastard).

A délután kiemelt programja a Náchodban működő, Csehországban különösen nagy becsben tartott Primátor sörgyár meglátogatása. A kiemelkedő sörválasztékkal rendelkező gyár hagyományos technológiával készíti söreit, melyek között a klasszikus cseh sörök teljes választéka megtalálható, ezeken túl pedig olyan különlegességekkel is szolgál, mint a felsőerjesztésű English Pale Ale, a 21°-os Rytířský (Lovag), vagy a 22°-os Double.
A szállást a fantasztikus sörök végigkóstolása után foglaljuk el.

2. nap

Délelőtt kirándulást teszünk a Náchod-hoz közeli Adršpachi sziklavárosba. Az elporladt sziklák homokjában sétálgatva egy csodálatos mesevilágba csöppenünk. Körös körül mindenféle szikla alakzatok tekintenek le ránk. Helyenként a sziklákat dús mohaszőnyeg borítja, időről időre tiszta vizű patakokra, csermelyekre bukkanunk, miközben időnként igen szűk, ám annál magasabb szikla utcákon sétálunk. Szinte leírhatatlan a látvány, és maga a hangulat amit érez az ember.

Délutáni programunk: ebéd és sörkóstolás a Rohozeci sörgyár  vagy a Krakonos sörgyár vendéglőjében. Mindkét közepes méretű sörgyár termékei elsősorban regionálisan érhetők el, ismertségük azonban a határokon túl is számottevő a cseh söröket kedvelők körében. A Krakonos sörgyár arról is ismert, hogy itt dolgozott sörgyári munkásként a szocializmus éveiben a későbbi köztársasági elnök, író Vacláv Havel.

Késő délután rövid városnézés Észak-Csehország legnagyobb és legszebb főterével bíró városában, Liberecben. A szállás elfoglalása az esti órákban.

3. nap

Utolsó napunk délelőttjét a ma már Csehország szerte méltán népszerű és elismert Svijany sörgyár meglátogatásával töltjük. Az évszázados sörfőzési tradíciókra támaszkodó, kiváló alapanyagokat és hagyományos technológiát használó sörfőzde pasztörözetlen söreit a magyarországi ínyenc sörbarátok is ismerik. Itt viszont testközelből tapasztalhatjuk meg mit is jelent a jó és népszerű cseh sör.

A sörgyárlátogatás követően továbbutazunk a Jihlavába, ahol a Jezek sörgyár éttermében lehetőség lesz ebédelni és a helyi sört megkóstolni. Ebéd és sörkóstolás után hazaindulás, érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 3 csillagos szállodában, reggelivel 64.900 Ft

Egyágyas felár: 26.900 Ft

Belépők: kb. 700 CZK

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.