Belarusz körút – Minszk – Brest – Nesvizh

Időpontok: Az ukrán háborús helyzet rendeződése után

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 2-3 csillagos szállodában.

SKU: 105/2021

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

Magyarországon egyedülálló módon, szervezett kirándulás keretében, ismerje meg az utolsó szovjet államot, a Belarusz (Fehérorosz) Köztársaságot és fővárosát Minszket.

1. nap kedd – Budapest – Lemberg (580 km)

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Utazás Nyugat-Ukrajna kulturális és gazdasági központjába Lembergbe (Lviv, Lvov). Érkezés után megismerkedünk az Óváros nevezetességeivel. Az idegenvezetés után a szállás elfoglalása, majd szabadprogram.

2. nap szerda – Lemberg – Brest (350 km)

Reggeli után továbbutazunk a Lengyel-Belarusz határnál fekvő Brest városába. Meglátogatjuk a város mellett található Brest-i erődöt. Az erőd 1965-ben megkapta a hősi címet és 1971-ben elkészült az erődöt védő hősök emlékműkomplexuma. A látogatáskor lehetőség nyílik a komplexum melletti vasúti múzeum megtekintésére is.

3. nap csütörtök – Brest – Mir – Minszk (350 km)

A reggelit követően meglátogatjuk a Minszktől 100 km-re lévő, az UNESCO világörökségi listáján található, jellegzetes vörös téglából épült gótikus-reneszánsz Mir várkastélyt. Ezt követően utazunk tovább Minszkbe. Késő délután elfoglaljuk a szállást.

4. nap péntek – Minszk

Délelőtt ismerkedés az Minszkkel, megtekintjük a belváros nevezetességeit (Parlament, Szent Szimeon és Helena templom, Szentlélek-katedrális, Városháza, Szentháromság negyed, Könnyek szigete). A városnézés után szabadprogram.

5. nap szombat – Minszk – Nesvizh – Lublin (530 km)

Reggel elhagyjuk a Belarusz fővárost és meglátogatjuk a Minszktől 100 km-re lévő, 2005 óta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló, Radziwiłł dinasztia által alapított Nesvizh-i kastélyt. A kora délutáni órákban tovább utazunk a kelet-lengyelországi Lublin városába. Érkezés után városnézés (Krakkói kapu, Vár, Óvárosi főtér, Katedrális), majd elfoglaljuk a szállást.

6. nap vasárnap – Lublin – Budapest (600 km)

Reggeli után indulás Budapestre, érkezés az esti órákban.

 

Az utazáshoz útlevél és irodánknál kötött utasbiztosítás szükséges!

 

Részvételi díj: 89.900 Ft

Egyágyas felár: 29.900 Ft

Félpanzió felár: 25.900 Ft

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M3-as autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 5 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, a kötelező utasbiztosítást, a Belarusz vízumot (20 euró).