Krakkó – Zakopane

59 900 Ft-tól

Időpontok: 2023. december 1 – 3.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 101/2023
Törlés

This will also add the following products to your cart:

  • VOX készülék (3 nap)

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Szlovákián keresztül utazva érkezünk a kora délutáni órákban a történelmi lengyel királyság fővárosába, Krakkóba. Sétánkat az óvárosban kezdjük, ahol körbejárjuk a legendás Piacteret, a Ryneket, mely 200×200 méteres kiterjedésével a legnagyobb középkori főtér Európában. Itt láthatjuk a város hajdani patinás kereskedelmi központját a Posztócsarnokot, a Városháza tornyát, a Mária-templomot, melynek tornyából minden órában felhangzik a hejnal, a tatár támadást jelző elhaló kürtszó és a Szent Adalbert templomot, mely az egyik legrégebbi templom Lengyelországban. Múlt idéző sétát teszünk a Piactér körüli óvárosi utcákban ahol ma is láthatóak Krakkó középkori védelmi rendszerének megmaradt erődítményei a Barbakán és a Flórián-kapu, ellátogatunk az 1364-ben alapított Krakkói Egyetem történelmi épületébe, amelyet a magyar Hedvig (Jadwiga) királyné adományaiból alapítottak újra. A városnézés után szabadprogram, majd elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap

Reggeli után megmásszuk a Visztula kanyarulata fölötti dombra épült várat, a Wawel-t, ahol megcsodálhatjuk a lengyel királyok koronázási templomát és végső nyughelyét, a Waweli székesegyházat, a reneszánsz királyi palotát, és a városalapítás mondájából ismert sárkány barlangja is felfedezhető.

Délután fakultatív kirándulás keretében Oświęcim-be látogatunk, ahol az egykori hírhedt haláltábort Auschwitz-Birkenau-t keressük fel (ez az ingyenesen látogatható Birkenaui tábor, ahol a magyar foglyok voltak). Az egykori hatalmas tábor helyén fennmaradt néhány barakk, melyekben átérezhetjük a fogvatartottak életkörülményeit, az egykori gázkamrák felrobbantott mementói valamint a hírhedt halálrámpa, ahol szelektálták és szétosztották a táborba érkező foglyokat. Kora este indulunk vissza Krakkóba.

3. nap

Az utolsó nap reggel elutazunk a Lengyel-Tátra fővárosába, Zakopaneba. Sétát teszünk a Krupówki főutcán, ahol megtekintjük a górál népcsoport díszes faházait, és templomát. Majd fogaskerekűvel feljuthatunk a Gubalówka hegyre (1128m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Itt már megkóstolhatjuk a helyi ínyenc ízeket (faszénen sült húsok, kolbász hurka stb). Ezt követően vásárlási lehetőség a piacon és a sétálóutcában. (helyi kézműves termékek, jó minőségű bőráruk, fafaragványok, füstölt házi sajtok minden formában, és ízesítésben, ajándékok, bőr papucsok, sapkák, gyapjú kesztyűk stb). Érdemes felkeresni a helyi specialitásokat kínáló hangulatos éttermeket is! Délután indulás haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban (21.00-22.00 óra között).

 

Belépődíjak:

Krakkóban az idegenvezetések alatt nem látogatunk meg olyan helyeket ahol kötelezően belépődíjat kellene fizetni (hisz nem mindenki szeretne/tud fizetni). A szabadprogramok alatt lesz lehetőség a fizetős látnivalókat megtekinteni. Ezek közül néhány ár:

  • Waweli székesegyház: 22 zł
  • Királyi palota szobái: 35 zł
  • Kincstár: 35 zł
  • Fegyvertár: 20 zł
  • Zakopane, Gubalówka sikló retúr jegy: 35 zł

 

Részvételi díj: 59.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek (2022. május)

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Lengyelország területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.