Krakkó – Zakopane

64 900 Ft59 900 Ft-tól

Időpontok: 2024. március 15 – 17március 29 – 31(húsvét), május 18 – 20(pünkösd).

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás: 3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 101/2024
Törlés

Ezzel a következő termékeket is hozzáadja a kosarához:

  • VOX készülék (3 nap) - 1 500 Ft

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Szlovákián keresztül utazva érkezünk a kora délutáni órákban a történelmi lengyel királyság fővárosába, Krakkóba. Sétánkat az óvárosban kezdjük, ahol körbejárjuk a legendás Piacteret, a Ryneket, mely 200×200 méteres kiterjedésével a legnagyobb középkori főtér Európában. Itt láthatjuk a város hajdani patinás kereskedelmi központját a Posztócsarnokot, a Városháza tornyát, a Mária-templomot, melynek tornyából minden órában felhangzik a hejnal, a tatár támadást jelző elhaló kürtszó és a Szent Adalbert templomot, mely az egyik legrégebbi templom Lengyelországban. Múlt idéző sétát teszünk a Piactér körüli óvárosi utcákban ahol ma is láthatóak Krakkó középkori védelmi rendszerének megmaradt erődítményei a Barbakán és a Flórián-kapu, ellátogatunk az 1364-ben alapított Krakkói Egyetem történelmi épületébe, amelyet a magyar Hedvig (Jadwiga) királyné adományaiból alapítottak újra. A városnézés után szabadprogram, majd elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap

Reggeli után megmásszuk a Visztula kanyarulata fölötti dombra épült várat, a Wawel-t, ahol megcsodálhatjuk a lengyel királyok koronázási templomát és végső nyughelyét, a Waweli székesegyházat, a reneszánsz királyi palotát, és a városalapítás mondájából ismert sárkány barlangja is felfedezhető.

Délután fakultatív kirándulás keretében Wieliczka-ba, Lengyelország legrégebbi sóbányájába látogatunk, amely ma bányamúzeumként is üzemel. A 2-2,5 órás tárlatvezetés alatt bemutatják azokat a különleges termeket, kamrákat és kápolnákat, melyeket az elmúlt 800 évben bányászok, építészek és művészek alakítottak ki. A sóbánya legnagyobb attrakciója Szent Kinga kápolnája, mely a világ legnagyobb földalatti temploma. Kora este indulunk vissza Krakkóba.

3. nap

Az utolsó nap reggel elutazunk a Lengyel-Tátra fővárosába, Zakopaneba. Sétát teszünk a Krupówki főutcán, ahol megtekintjük a górál népcsoport díszes faházait, és templomát. Ezt követően vásárlási lehetőség a piacon és a sétálóutcában (helyi kézműves termékek, jó minőségű bőráruk, fafaragványok, füstölt házi sajtok minden formában, és ízesítésben, ajándékok, bőr papucsok, sapkák, gyapjú kesztyűk stb). Szabadprogram keretében fogaskerekűvel feljuthatunk a Gubalówka hegyre (1128m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Itt már megkóstolhatjuk a helyi ínyenc ízeket (faszénen sült húsok, kolbász hurka stb). Délután indulás haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban (21.00-22.00 óra között).

 

Belépődíjak:

Krakkóban az idegenvezetések alatt nem látogatunk meg olyan helyeket ahol kötelezően belépődíjat kellene fizetni (hisz nem mindenki szeretne/tud fizetni). A szabadprogramok alatt lesz lehetőség a fizetős látnivalókat megtekinteni. Ezek közül néhány ár:

  • Waweli székesegyház: 22 zł
  • Királyi palota szobái: 35 zł
  • Kincstár: 35 zł
  • Fegyvertár: 20 zł
  • Zakopane, Gubalówka sikló retúr jegy: 35 zł

 

Részvételi díj: 64.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.900 Ft/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 2 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket, utasbiztosítást.