Körutazás Bajorországban

99 900 Ft-tól

Időpontok: 2023. december 14 – 17.

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:  3 csillagos szállodában (2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban).

SKU: 111/2023
Törlés

This will also add the following products to your cart:

  • VOX készülék (4 nap)

Leírás

1. nap

Találkozó 5.45-kor, majd indulás reggel 6.00 órakor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A kora délutáni érkezést követően városnéző séta Salzburgban. Európa egyik legszebb városa a sebes Salzach folyó partján nagy hegyek között fekszik páratlan műemlékekkel (Mirabell kastély és park, Mozart szülőháza, a barokk óváros a Residenz-zel és dómmal). A városnéző séta után szabadprogram keretében a salzburgi adventi vásár megtekintésére nyílik lehetőség, mely egyike a világ legszebb és legrégibb adventi vásárainak. Késő délután tovább utazás Münchenbe, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap

Reggeli után egész napos szabadprogram Münchenben, vagy fakultatív kirándulási lehetőség a mesébe illő Neuschwansteini kastélyhoz. II. (Wittelsbach) Lajos a középkori német lovagvárak mintájára építtette a világviszonylatban is különlegesnek számító Neuschwansteini kastélyt. A lovagvár II. Lajos és Richard Wagner kapcsolatának „emlékműve”. A kastély belső termei – ahol a wágneri operák és az egykori germán mondavilág alakjai elevenednek meg – mágikus hatással vannak a látogatókra. Emlékeznek még a kastélyra Walt Disney Hamupipőkéjében? Bármilyen nehéz elhinni, a Disneylandban is felépített épület nem a képzelet szüleménye, hanem a nagyon is valóságos neuschwansteini kastély utánzata.

Délután a Lech-folyó partján elterülő festői Füssenbe megyünk, mely Németország egyik legszebb útvonalának, a Romantikus útnak a méltó végállomása. Városnéző sétánk során érintjük a Felsővárat és a Szt. Magnus templom-ot, majd szabadprogram a kanyargós utcákkal átszőtt hangulatos óvárosban. Késő délután visszatérés a szállásra.

A fakultatív program ára: 60 euró/fő (tartalmazza a belépőt a Neuschwansteini kastéyba).

3. nap

Délelőtt városnézés München-ben. A bajor főváros Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a bajor főváros történelmi belvárosával: Rezidencia épületek, Theatinusok temploma, Hadvezérek csarnoka, Hofbräuhaus, Régi- és Új Városháza, Frauenkirche. A városnézés után szabadprogram,

A dél körüli órákban továbbutazunk a frankföldi Nürnbergbe, ahol idegenvezetés keretében megismerkedünk Németország kulturális örökségekben és műemlékekben egyik leggazdagabb városával. Nürnberg sokáig a Német-Római császárság legfontosabb városának számított, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket és több mint 300 évig itt őrizték a koronázási jelvényeket is. A ma félmilliós város a középkor óta Németország történelmének tükörképe, lenyűgöző, izgalmas hely. Városnézésünk során a fallal körülvett óvárost járjuk körbe (Szt. Lőrinc-templom, Szentlélek kórház, Miasszonyunk-templom, régi városháza, Albrecht Dürer ház, Nürnbergi vár). Nürnbergben tartják Európa egyik legrégibb és legnagyobb karácsonyi vásárát. Sötétedés után kigyúlnak Nürnberg esti fényei, melyek a több száz kivilágított standdal, mézeskaláccsal, forralt borral, sült kolbásszal és sült gesztenyével évente több mint 2 millió látogatót vonzanak a városba. A szabadprogram után elfoglaljuk a szállásunkat.

4. nap

Reggeli után utazás a Duna partján fekvő történelmi városba, Regensburgba. A délelőtti órákban ismerkedés az UNESCO világörökségi listáján szereplő Regensburg-i óvárossal. Regensburg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa és virágzó európai kereskedelmi központ volt. Az óváros érdekes példája az egyben és egységesen fennmaradt középkori városnak. A városnézés során megtekintjük Regensburg építészeti különlegességeit (Szent Péter-dóm, Városháza, Kő-híd). A városnézés után szabadprogram. Kora délután elbúcsúzunk Németországtól és hazaindulunk, hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 99.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő

Félpanzió felár: 44.900 Ft/fő

 

Fakultatív program:
Neuschwanstein, Füssen: 60 euró/fő

 

A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/fő (Normál) vagy 5.000 Ft/fő (Prémium – 1-3. sor) foglalási díj ellenében megteheti.

 

Vidéki utasainknak fel- és leszállási lehetőséget biztosítunk az M1-es autópálya pihenőhelyein. Kérjük, az ilyen igényüket legkésőbb az indulás előtt 3 nappal jelezzék!

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 3 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat, belépőket, utasbiztosítást.

Covid információk

Amennyiben a COVID-19 járvány miatt az utazás nem szervezhető meg biztonságosan, ingyenesen átfoglalhatnak más időpontra vagy visszafizetjük a teljes befizetett részvételi díjat. Azonban ha a kirándulás biztonságosan megtartható, akkor az utazási szerződésben szereplő sztornó feltételek érvényesek lemondáskor.

 

Aktuális beutazási feltételek

Az Európai Unió országainak (így Magyarország) területéről minden korlátozás nélkül be lehet utazni Németország területére. Az országba történő belépéshez sem teszt, sem oltási igazolás, sem a betegségen történő átesettség igazolása nem szükséges.